Vild polisjakt efter misstänkt rattfyllerist inatt

Publicerad

Tidigt på onsdagsmorgonen tog polisen upp jakten på en misstänkt rattfyllerist utanför Sandviken som vägrade stanna.

Det slutade med att patrullen fick preja bilen – för att få stopp på förarens vilda framfart.

Båda fordonen fick bärgas från platsen.

Larmet om den misstänkta rattfylleristen utanför Sandviken i Gävleborgs län kom in till polisen klockan 03.58. 

 

Från polisens webbsajt – polisen.se.

Då ringde ett vittne in om en mystisk bil som körde märkligt på E16 öster om Sandviken och genom centrala staden, skriver Arbetarbladet. Bland annat ska föraren ha kört in i en parkeringsruta i rasande hög hastighet – för att sedan vingla ut därifrån och sedan "pendla i hastighet", som det står på polisen i Gävleborgs webbplats

Polisen: Föraren saknade körkort

En polispatrull tog upp jakten på föraren – som vägrade stanna på kommando.

"Förföljandet pågick i drygt fem minuter och det tog slut i och med att polisbilen prejade den flyende bilen. Båda bilarna fick bärgas från platsen", skriver polisen. Mannen, en man i 35-årsåldern, saknade körkort, greps på platsen. 

Nu misstänks han för bland annat drog- och alkoholrattfylleri samt grov olovlig körning, då han saknade körkort. Mannens bil togs också i beslag med anledning av tidigare trafikbrottslighet.

 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag