Tre män togs av polis efter biljakten. Foto: Swepix/ Janne Åkesson
Tre män togs av polis efter biljakten. Foto: Swepix/ Janne Åkesson

Vild biljakt slutade i brutal krock

Publicerad

De tre unga männen körde i full fart längs 70-vägen.

Men en polisbil i området tog upp den vilda jakten - som slutade med en kollision.

– Det är någon tok som kört fort och krockat med någon annan, säger Albin Näverberg vid polisen i Stockholm.

Det var strax före klockan åtta på torsdagskvällen som de tre unga männen vansinneskörde längs Ulvsundaleden i nordvästra Stockholm.

En polisbil som befann sig i området tog upp jakten.

– De fick uppgift om att ett fordon körde fort och åkte mot platsen, säger Albin Näverberg.

Den vilda bilfärden slutade med att de tre männen kolliderade med en bil som troligen körde framför dem.

– De krockade med en annan bilist, det mesta tyder på att de kört i kapp den bilen, säger Albin Näverberg.

Den unge bilföraren är nu misstänkt för vårdslöshet i trafik och grov olaga körning då han inte har något körkort, och dessutom gjort sig skydig till liknande brottslighet tidigare.

– Vi har tagit upp anmälan och förhört dem, men ingen är gripen, säger Albin Näverberg.

Ingen person skadades i samband med kollisionen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag