Koalan hittades fastskruvad i en träbjälke. Foto: KOALA RESCUE QUEENSLAND HANDOUT / EPA / EPA TT NYHETSBYRÅNKoalan hittades fastskruvad i en träbjälke. Foto: KOALA RESCUE QUEENSLAND HANDOUT / EPA / EPA TT NYHETSBYRÅN
Koalan hittades fastskruvad i en träbjälke. Foto: KOALA RESCUE QUEENSLAND HANDOUT / EPA / EPA TT NYHETSBYRÅN
Fallet med den fastskruvade koalan är långt ifrån första gången som just koalor råkar illa ut, skjuts till döds eller halshuggs. Foto: REX/SHUTTERSTOCKFallet med den fastskruvade koalan är långt ifrån första gången som just koalor råkar illa ut, skjuts till döds eller halshuggs. Foto: REX/SHUTTERSTOCK
Fallet med den fastskruvade koalan är långt ifrån första gången som just koalor råkar illa ut, skjuts till döds eller halshuggs. Foto: REX/SHUTTERSTOCK

Vidriga bilden på koalan upprör alla djurvänner

Publicerad

Här är bilden som upprör djurvänner över hela Australien.

Nu sprids den även över resten av världen. 

En död koala, fastskruvad i en träbjälke.

– Det här får mig att vilja kräkas, säger Murray Chambers, talesperson vid Koala Rescue Queensland, i Daily Mail.

Mysteriet med den lilla koalan, som hittades fastskruvad i en träbyggnad vid en rastplats vid Broolo park norr om Brisbane i delstaten Queensland, har rört upp mycket starka känslor i landet, skriver den brittiska tidningen Daily Mail. 

Nu sprider sig den ilskan över andra delar av världen. 

Allt började med att djurskyddsinspektörer under onsdagen fick kännedom om att en koala setts klättra på ett lusthus. 

Vid en närmare inspektion visade det sig att den inte alls klättrade. 

Den var död, fastskruvad i träfodret.

Söker efter spår

Nu ska det undersökas om det kan finnas tekniska spår som kan leda fram till den eller de skyldiga. Men också orsaken – varför det skedde. Senare skrev The Sydney Morning Herald att slagits fast att koalan redan var död när den skruvades fast.

https://twitter.com/smh/status/951249898510409729

Murray Chambers, talesperson vid Koala Rescue Queensland, är mycket upprörd över det inträffade: 

– Vilka människor gör det här på ett sårbart och helt oskyldigt djur? Jag känner mig sjuk, det här får mig att vilja kräkas, säger han, enligt Daily Mail. 

Koalabjörnar skjuts och halshuggs

Fallet med den fastskruvade koalan är, enligt Murray Chambers, långt ifrån första gången som just koalor råkar illa ut, skjuts till döds eller halshuggs.

– Det måste till hårdare straff för den här typen av handlingar, säger Murray Chambers.

Den som känner till något om det inträffade, eller har information som kan leda fram till de skyldiga, uppges ta kontakt med polisen omgående. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag