Den anställde ställer sig plötsligt och kissar på transportbandet där flingor åker.Den anställde ställer sig plötsligt och kissar på transportbandet där flingor åker.

Den anställde ställer sig plötsligt och kissar på transportbandet där flingor åker.

Fabriken där händelsen inträffade tillverkar bland annat Kellogs risprodukter. Foto: Christian ÖrnbergFabriken där händelsen inträffade tillverkar bland annat Kellogs risprodukter. Foto: Christian Örnberg

Fabriken där händelsen inträffade tillverkar bland annat Kellogs risprodukter.

 Foto: Christian Örnberg

Videon som får dig att byta frukostvanor

Publicerad

Videon som läckt på nätet äcklar älskare av frukostflingor.

Den visar hur en anställd man på Kelloggsfabriken uträttar sina behov på transportbandet där flingorna rullar fram.

Äckelvideon är 47 sekunder lång, och sprids på sociala medier världen över. Kris Charles, som är amerikansk talesperson för företaget, bekräftar att den är filmad i en av Kelloggs fabriker i Memphis, Tennessee, USA.

Vi blev chockade och djupt besvikna av den här videon, vars existens vi fick reda på först i går. Vi larmade omedelbart brottsbekämpande myndigheter och tillsynsmyndigheter, säger Kris Charles i ett uttalande.

Mannen på cornflakesfabriken urinerar på transportbandet som fraktar frukostflingorna, och i slutet av filmen riktar han mobilen mot en skylt så att ingen kan ta miste på firmamärket.

Företaget har gjort en intern undersökning och kommit fram till att videon spelades in 2014, möjligen under en arbetsrättslig tvist där en del av personalen utestängdes från sin arbetsplats.

Kellogs – världens största

Enligt CNN har USA:s livsmedels- och läkemedelsmyndighet FDA (Food and drug administration) inlett en brottsundersökning.

Urineringen kan ha drabbat flera olika typer av flingor från Kelloggs, bland annat Rice Krispies och andra risprodukter, men företaget påpekar att bästföredatum i dag har gått ut på samtliga. Kanske en klen tröst för den som ätit frukostflingor de senaste åren.

Kelloggs är världens största tillverkare av frukostflingor med en försäljning på 112 miljarder kronor under 2015, och deras produkter finns i livsmedelsbutiker över hela världen. Kelloggs försäljning i Sverige ligger på 600 miljoner kronor årligen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag