Foto: Christian Charisius
 Foto: Christian Charisius

Vid midnatt släpps iPad i Sverige

Publicerad
Uppdaterad
Nu kommer paddan.
Apple bekräftar nu för Expressen att iPaden släpps den 30 november på svenska marknaden.
- Den släpps i morgon, säger Petter Ahrnstedt, pressansvarig på Apple.
Det har varit mycket rykten och hemlighetsmakeri kring den svenska lanseringen av Apples succéprodukt iPad.
Läsplattan utsågs nyligen till årets julklapp och tusentals svenskar har redan fått tag på en iPad - trots att den alltså lanseras först i natt.
Apple bekräftar uppgifterna men har förutom det ingenting att säga.
Vid midnatt börjar elektronikkedjan Mediamarkt att sälja iPaden i utvalda butiker.
- Jag tror att det blir en jättesuccé, nu kan vi äntligen sälja svenska maskiner, säger Mats Rosvall, varuhuschef på Mediamarkt i Bäckebol i Göteborg.
- Vi fick maskinerna i helgen och har väntat på att kunna sälja dem.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


sonia

Till Expressens startsida

Mest läst i dag