Kay Wiestål, grundare av Victoriadagen och vän till kronprinsessan har drabbats dubbelt av sjukdomar. Först en hjärtinfarkt för en vecka sedan och två dagar senare en stroke. Foto: Lars Andersson
Kay Wiestål, grundare av Victoriadagen och vän till kronprinsessan har drabbats dubbelt av sjukdomar. Först en hjärtinfarkt för en vecka sedan och två dagar senare en stroke. Foto: Lars Andersson

Victorias vän allvarligt sjuk

Publicerad
Uppdaterad
Victorias vän Kay Wiestål drabbades för en vecka sedan av en hjärtinfarkt. Två dagar senare fick han en blödning i hjärnan.
- Pappa har varit oerhört stark och det är ett mirakel att han har klarat sig, berättar dottern Lotta Wiestål Thompson.
Förra söndagen drabbades Kay Wiestål, 69, av en hjärtinfarkt. Läkarna lyckades få i gång hjärtat, men bara en kort stund senare, inne på intensiven, hände samma sak igen.
- För andra gången lyckades läkarna rädda pappa. Helt otroligt, säger Lotta Wiestål Thompson.

Hjärnblödning

När läkarna trodde att värsta faran var över drabbades Kay Wiestål av en blödning i hjärnan, en stroke. I går kväll fick han lämna sjukhuset, efter att ha hämtat sig rekordsnabbt.
- Han är oerhört trött, men hemma, säger dottern.
I slutet av samtalet med Expressen kommer Kay Wiestål till telefonen.
- Det här kommer gå bra, säger han med matt röst. Jag ska fixa det här.
Det är inte första gången som Kay Wiestål är nära döden. 2007 voltade han av vägen med sin bil, men klarade sig.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag