Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Victorias succé i gamla gravidklänningen

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel.
Foto: Pelle T Nilsson/AOP-IBL
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip.
Foto: Pelle T Nilsson/AOP-IBL
Prinsessan Madeleine och Herr Chris O'Neill.
Foto: Pelle T Nilsson/AOP-IBL

Här gör Sofia och Victoria tillsammans med Madeleine succé igen i Nobelsammanhang.

I kväll höll kungen sin årliga svarsmiddag på Stockholms slott för alla Nobelpristagare och precis som på stora banketten i går var det en som stack ut och glänste lite extra:

Kronprinsessan Victoria!

I samma klänning hon hade på Nobelfesten när hon väntade prinsessan Estelle.

Det var i går torsdag en lång dag för kungafamiljen. Redan efter lunch började det med förberedelser inför Nobelfesten i Konserthuset och Blå hallen. I år var alla medlemmar i kungafamiljen med på både prisutdelningen och senare på banketten.

Snart höggravida Victoria gjorde succé i sin Nobelklänning och det gjorde likaså gravida prinsessan Sofia.

Efter bara en natts vila var det nu i kväll dags igen för nästa gala:

Kungens traditionella svarsmiddag för alla Nobelpristagare.

Samma designer som bröllopsklänningen

Det har på senare år blivit allt viktigare för kungafamiljen och i kväll när gästerna anlände till Stockholms slott var det kungen och drottningen som tillsammans var värdparet och hade lyckats samla resten av familjemedlemmarna för middagen.

Där var prinsessan Sofia med prins Carl Philip. Sofia i en vacker grå klänning. 

Men den som gjorde mest avtryck var utan tvekan kronprinsessan Victoria. På röda mattan dök hon upp i samma blåa klänning hon hade när hon väntade prinsessan Estelle 2011. Det var då på Nobelfesten och prisutdelningen i Konserthuset som Estelle presenterade sig för svenska folket genom ett par rejäla sparkar i mammas mage.

Det var designern Pär Engsheden, samma designer som skapade Victorias bröllopsklänning, som stod bakom Victorias första gravidklänning på Nobelfesten. Den som hon nu i kväll använde igen på Stockholms slott - fyra år senare.

Kronprinsessan Victoria har tidigare gjort sig känd för att återanvända sina favoritklänningar.

Det hade också kunnat bli en rejäl klänningskrock i kväll på slottet. 

Om Sofia hade valt den klänningen hon hade i kväll på slottet i stället på gårdagens Nobelbankett hade det krockat med prinsessan Madeleines. Klänningen Madeleine hade på sig i går på Nobel är snarlik den Sofia hade på sig i kväll.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.