Tidigt i morse anlände kronprinsessan Victoria till Lima i Peru. Bilden är från ett annat tillfälle. Foto: Robert EklundTidigt i morse anlände kronprinsessan Victoria till Lima i Peru. Bilden är från ett annat tillfälle. Foto: Robert Eklund

Tidigt i morse anlände kronprinsessan Victoria till Lima i Peru. Bilden är från ett annat tillfälle.

 Foto: Robert Eklund
Kronprinsessan Victoria och kung Carl Gustaf på ett WWF-arrangemang i Solna häromdagen. Foto: Pelle T NilssonKronprinsessan Victoria och kung Carl Gustaf på ett WWF-arrangemang i Solna häromdagen. Foto: Pelle T Nilsson

Kronprinsessan Victoria och kung Carl Gustaf på ett WWF-arrangemang i Solna häromdagen.

 Foto: Pelle T Nilsson
Det blir en lång och intensiv resa för kronprinsessan Victoria. Foto: Pelle T NilssonDet blir en lång och intensiv resa för kronprinsessan Victoria. Foto: Pelle T Nilsson

Det blir en lång och intensiv resa för kronprinsessan Victoria.

 Foto: Pelle T Nilsson
Första anhalten på resan är i Lima. Här en bild från en religiös procession i Lima under söndagen. Foto: Ernesto Arias / Epa / TtFörsta anhalten på resan är i Lima. Här en bild från en religiös procession i Lima under söndagen. Foto: Ernesto Arias / Epa / Tt

Första anhalten på resan är i Lima. Här en bild från en religiös procession i Lima under söndagen.

 Foto: Ernesto Arias / Epa / Tt
Victoria och Daniel blir föräldrar igen i mars nästa år och Estelle får ett syskon. Foto: Kate GaborVictoria och Daniel blir föräldrar igen i mars nästa år och Estelle får ett syskon. Foto: Kate Gabor

Victoria och Daniel blir föräldrar igen i mars nästa år och Estelle får ett syskon.

 Foto: Kate Gabor

Victorias resa till Peru ändrades i sista stund

Publicerad

LIMA. I dag landar Victoria och Daniel i Lima i Peru, på andra sidan jordklotet.

I sista stund har programmet i Peru justerats - allt för att ge Victoria tid till återhämtning:

– Resan är nu anpassad utifrån kronprinsessans gravida tillstånd, säger Margareta Thorgren vid hovet.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel ska bli föräldrar igen i mars nästa år, bara en månad före prins Carl Philips och prinsessan Sofia förstfödda väntas nedkomma. Vid kungliga dopet av prins Nicolas för en vecka sedan visade Victoria för första gången upp en stolt gravidmage och blev hyllad för sin moderiktiga mammastil.

Landade i Peru i morse

När andra kanske skulle ha dragit ner tempot i samma situation väljer Victoria att arbeta på minst lika mycket som tidigare. Tidigt i morse landade hon och maken Daniel i Peru efter nästan 20 timmar i luften.

Syftet med resan är att stärka handelsförbindelserna och det kulturella samarbetet. Med på resan är infrastrukturminister Anna Johansson (S).

– Resan har i samråd med kronprinsessparet planerats under en längre tid och det är något som de ser fram emot väldigt mycket, berättar Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.

"Hon ska vara försiktig och vila"

Det är inte bara Peru och Lima som står på schemat. Efter Lima blir det Cartagena i Colombia och sedan flyger Victoria och Daniel med sitt sällskap vidare till Bogota där besöket avslutas nästa vecka.

Det är en lång och intensiv resa och en av de som öppet har visat sin oro för att Victoria åker i väg så långt när hon är gravid är mamma Silvia. När hon träffade Expressens Niklas Svensson under statsbesöket i Litauen var hon öppen med sin oro:

– Det är en lång resa till att börja med. Colombia ligger ju väldigt högt också, så det är klart av rent medicinska skäl ska hon vara försiktig och vila.

Efter att det stod klart att Victoria är gravid gjordes i sista stund ändringar så att kronprinsessan ska få möjlighet till återhämtning.

– Resan är planerad sedan länge av UD och är nu anpassad utifrån kronprinsessans gravida tillstånd, säger Margareta Thorgren.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag