Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Victorias och Maddes sköna dag i New York

1 / 8

NEW YORK. Kolla, vilka som gör New York ihop.

Nu är det Madeleine som får guida storasyster Victoria bland barnbutikerna på Manhattan.

Besök i världens största leksaksbutik fanns naturligtvis i dag med på systrarnas hektiska shoppingschema.

Dessutom passar kronprinsessan på att bo hemma hos lillasyster och hennes make Chris O'Neill.

Tidigt i morse kom de ut tillsammans från prinsessan Madeleines bostad på Manhattan i New York. Lillasyster tog täten ut på gatan och styrde med snabba steg mot kvarterets lokala gym - träning stod på schemat.

Här i New York njuter nu Victoria av att vara lite mammaledig och ensam med lillasyster Madeleine på väldigt länge.

Ända sedan prinsessan Estelle föddes i februari förra året har Victoria hållit sig inom Europas gränser. Besöket i New York är det första i lillasyster Madeleines och maken Chris O'Neills nya bostad.

När Expressen.se träffade kronprinsessan i New York i fredags avslöjade hon att ett besök hos lillasyster Madeleine stod högst på schemat:

– Det måste jag se till att göra. Jajamensan, sa Victoria och skrattade.

Har flyttat in

Det hon inte nämnde var att hon också under sina dagar i New York har fått ett gästrum hemma hos Madeleine och Chris. I stället för att bo på hotell har Victoria flyttat in hos Madeleine och Chris - allt för att få så mycket tid som möjligt ihop med sin lillasyster.

Victorias resa till USA var officiellt arbete. Redan i torsdags landade Victoria på Newark utanför New York och de två första dagarna har det bara varit jobb som har gällt för Victoria. Hela fredagen ägnade hon åt arbete i FN tillsammans med bland andra Jan Eliasson, vice generalsekreterare.

Men så i fredagskväll kunde Victoria checka in hos lillasyster. Efter en drink i parets bostad, Madeleine som är gravid fick ta det alkoholfria alternativet, begav sig Victoria, Madeleine och Chris bara ett par kvarter bort till exklusiva restaurangen Mr. Chow. Det var här som prinsessan Madeleine och Chris O'Neill hade sin förlovningsmiddag i oktober förra året med kungen och drottning Silvia.

I timmar i fredags kväll satt de på Mr. Chow och det var ett nöjt sällskap som lämnade restaurangen.

Efter träningen i morse hade Victoria och Madeleine bytt om för shopping. Sedan Victoria bodde i USA i slutet av 90-talet har hon kvar flera favoritbutiker. Två som står allra högst på listan är varuhusen Bloomingdales och Macys.

Shoppade barnkläder

Eskorterade av livvakter från Säpo kördes prinsessorna i dag på förmiddagen, lokal amerikansk tid, först till Bloomingdales. Där försvann de snabbt upp i det gigantiska varuhuset och de styrde med snabba steg mot barnavdelningen. Victoria skulle inhandla kläder till en liten snart tvåårig prinsessa hemma på Haga och Madeleine skulle passa på att också hitta något fint åt sin systerdotter. Som moster tar Madeleine ett stort ansvar för lilla Estelle.

Efter Blooomingdales blev det Macys och sedan varuhuset Bergdorf Goodman uppe vid Central Park.

Självklart blev det sedan i dag på eftermiddagen besök i en av världens största leksaksaffärer FAO Schwarz på femte avenyn. I över en timme var systrarna inne i butiken och vem de handlade paket till är nog ingen större hemlighet:

Estelle, så klart.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!