Kronprinsessan Victoria och prins Daniel får högsta betyg av modeexperten Magda Omerspahic Foto: / David SicaKronprinsessan Victoria och prins Daniel får högsta betyg av modeexperten Magda Omerspahic Foto: / David Sica
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel får högsta betyg av modeexperten Magda Omerspahic Foto: / David Sica
Också Alice Bah Kuhnke får god kritik för sitt klädval Foto: DAVID SICA / STELLA PICTURESOckså Alice Bah Kuhnke får god kritik för sitt klädval Foto: DAVID SICA / STELLA PICTURES
Också Alice Bah Kuhnke får god kritik för sitt klädval Foto: DAVID SICA / STELLA PICTURES

Victorias modesuccé – inför gudstjänsten

Publicerad

Så klädde sig politiker och kungligheter under riksmötets öppnande på tisdagen.

Expressens modeexpert Magda Omerspahic har satt getingbetyg på klädvalen under den traditionella ceremonin.

ALICE BAH KUHNKE

Alice Bah KuhnkeFoto: / David Sica

Alice satsar på en mönstrad klänning i de perfekta höstfärgerna. Muddärmar är superhett i höst och hon matchar snyggt med vinröda pumps och långa örhängen. Superchic!

JAN BJÖRKLUND 

Jan Björklund (L)Foto: / David Sica

Tyvärr ser Jans kostym ut att sitta lite dåligt. Byxorna är lite för långa och kavajen känns för stor i axlarna. Dock så matchar han snyggt med en ljusblå slips och en mörkblå kostym är alltid rätt.

ULLA OCH STEFAN LÖFVEN 

Ulla och Stefan LöfvenFoto: / David Sica

Wow, vilket power couple – i dubbel bemärkelse. Ulla är tjusig i marinblå pennkjol och grå kavaj. Till det har hon en liten, svart väska och allt känns rätt. 

Stefan bär verkligen upp sin kostym och matchar den snyggt med en grå metallgrå slips. Båda bär sina kläder med stolthet och det syns!

ISABELLA LÖVIN OCH PER BOLUND 

Isabella Lövin och Per Bolund (MP)Foto: / David Sica

Isabella har en snygg, svart klänning som hon kombinerar med ett långt halsband och ett par beigea pumps. Kappan är lite trist och känns lite "ute". 

Per är stilig i sin mörkblåa kostym och matchar snyggt både med slips och skor.

VICTORIA OCH DANIEL 

Foto: / David Sica

Victoria var superstilig och chic i sin vita klänning som hon matchade med en svart överdel med vita detaljer. Knytet i halsen känns väldigt höstig och hon matchar supersnyggt med svarta pumps och en håraccessoar.

Daniel var stilig i sin blåa kostym som han matchade med en klarblå slips och snygga skor. Den dubbelknäppta kavajen satt perfekt!

KUNGEN OCH DROTTNINGEN 

Foto: / David Sica

Drottningen har de senaste gångerna visat upp snygga dräkter och en uppdaterad garderob. Hon är verkligen jättesnygg i sin helsvarta outfit som hon matchar med ett par pumps med låg klack – också väldigt inne i höst – och en vit hatt. Inga onödiga detaljer, allt känns rätt. Vilken queen!

Kungen är stilig i sin kostym, även om den känns anigens för stor i byxorna. Han matchar med en metallgrå slips och ett glatt humör.

MADELEINE OCH CARL PHILIP 

Prinsessan Madeleine och prins Carl PhilipFoto: / David Sica

Madeleine kör, liksom Silvia, på en helsvart outfit. Hon har en snygg knälång klänning och matchar med en  bolero. Tyvärr känns kragen på den lite utdaterad, men vägs upp av hennes spetsiga pumps och lilla håraccessoar.

Carl Philip gick emot den blåa kostymtrenden och körde på en svart i stället. Den sitter fint, men byxorna känns lite tajta. Han är dock väldigt stilig!

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag