Kronprinsessan Victorias klänning från Dolce & Gabbana gjorde succé. Foto: Jessica Gow/TTKronprinsessan Victorias klänning från Dolce & Gabbana gjorde succé. Foto: Jessica Gow/TT
Kronprinsessan Victorias klänning från Dolce & Gabbana gjorde succé. Foto: Jessica Gow/TT
Victoria är den som är mest modernt klädd i kungafamiljen, säger Expressens modeexpert Emma Danielsson. Foto: Maja Suslin/TTVictoria är den som är mest modernt klädd i kungafamiljen, säger Expressens modeexpert Emma Danielsson. Foto: Maja Suslin/TT
Victoria är den som är mest modernt klädd i kungafamiljen, säger Expressens modeexpert Emma Danielsson. Foto: Maja Suslin/TT

Victorias klänning gjorde stor succé

Publicerad

Kronprinsessan Victoria stack ut mest under Te Deum. Hennes grafiska klänning från Dolce & Gabbana gjorde succé.

– Victoria är den som är mest modernt klädd i kungafamiljen, säger Expressens modeexpert Emma Danielsson.

Även prinsessan Madeleine och prinsessan Sofia bar klassiska lyxmärken.

LÄS MER: Följ Expressens liverapportering om firandet här

Under dagens Te Deum bar kronprinsessan Victoria en lyxig klänning i ett grafiskt mönster från märket Dolce & Gabbana, hatt från Philip Treacy samt pumps från Gianvito Rossi, skriver bloggen The Royals and I.

– Victoria är den som är mest modernt klädd i kungafamiljen. Hennes klänning är grafisk med ränder både tvären och längden. Det är en väldigt trevlig längd på klänningen som slutar mitt på vaden, vilket är väldigt hett, säger Expressens modeexpert Emma Danielsson.

Kronprinsessan Victoria sticker ut

Victoria sticker verkligen ut jämfört med de andra i kungafamiljen som under Te Deum bar ljusa, pastelliga färger.

– Tidigare har vi sett Victoria i mycket spets och klassiska klänningar, den här gången satsade hon på de grafiska längderna och särskiljde sig ur familjen.

Men smakar det så kostar det. Klänningen kostar ungefär 19 000 kronor.

– Jag tror att hon har burit Dolce & Gabbana tidigare, men i dag går hon på raka motsatsen jämfört med i går då hon bar två budgetblåsor.

"Madeleine ser ganska nedtonad ut"

Prinsessan Madeleine och Chris O'NeillFoto: Maja Suslin/Tt / TT NYHETSBYRÅN

Madeleine bar en ljusrosa kappa, från det brittiska märket Alexander McQueen där prislappen ligger på ungefär 20 000 kronor, som hon matchade med hatt, clutch från Bottega Veneta och svarta pumps.

– I för övrigt ser hon ganska nedtonad ut och kappan känns lite gammeldags. Klädmässigt är det inte hennes mest lyckade stil men hatten lyfter det hela, säger Expressens modeexpert Emma Danielsson.

Madeleine bar ett populärt kungligt märke

Den svartvita hatten som Madeleine bar kommer från det brittiska märket Philip Treacy – ett väldigt populärt märke i kungliga kretsar.

Under hennes kappa skymtar man en knälång klänning från märket Giambattista Valli som kostar ungefär 26 000 kronor.

Prinsessan Sofia bar pastellig klänning

Prinsessan Sofia och Carl Philip.Foto: Jessica Gow/Tt / TT NYHETSBYRÅN

Prinsessan Sofia satsade, likt Madde, på en pastellig, ljusbeige klänning som kommer från märket Hugo Boss, 8 100 kronor, och efter Te Deum hade hon tagit på sig en kappa från danska By Malene Birger.

– Sofias klänning var mer klassisk och nedtonad, men väldigt fin. Den hade plissering nedtill och det som stack ut mest var pumpsen, säger Emma Danielsson.

Sofia bar en huvudbonad av den mer diskreta sorten.

– Hon tog inte ut svängarna den här gången och till huvudbonaden hade en stram, klassisk håruppsättning. Men hon var ändå väldigt snygg och välklädd för tillfället.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


centerpartiet

Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag