TITTA DÄR, VICTORIA. Victoria shoppar i Milano och har med sig den här lille kompisen. Victoria vill ha många barn på sitt bröllop vid altaret i Storkyrkan också. Victoria har tolv gudbarn över hela Europa. Foto: STELLA PICTURES
TITTA DÄR, VICTORIA. Victoria shoppar i Milano och har med sig den här lille kompisen. Victoria vill ha många barn på sitt bröllop vid altaret i Storkyrkan också. Victoria har tolv gudbarn över hela Europa.  Foto: STELLA PICTURES

Victorias hemliga bröllopsdröm

Publicerad
Uppdaterad
Här får Victoria lite träning inför den dagen hon själv ska bli mamma.
Expressen kan avslöja att kronprinsessan har en hemlig dröm inför bröllopet:
Hon vill att flera barn ska stå framme vid altaret i Storkyrkan. Redan nu planerar hovet för hur brudparets dröm ska kunna förverkligas.
Kolla, en ledig Victoria i Milano.
Sällan har vi väl sett en mer avslappnad Victoria och det har sin orsak:
Flera av de mest viktiga förberedelserna inför bröllopet i juni i Storkyrkan är i princip spikade och klara.

Brudnäbbarna viktiga

Fortfarande är det bara en liten grupp vid hovet som är invigda i planerna, men Expressen kan avslöja en av de viktigaste punkterna vid vigseln:
Brudnäbbarna.
Kronprinsessan och Daniel Westling vill ha med så många barn som möjligt framme vid altaret.
Victoria har tolv gudbarn över hela Europa och en av tankarna är att låta dessa vara brudnäbbar.
Det är stor skillnad på åldrar mellan gudsbarnen och Victoria och hovet inser svårigheterna att genomföra en direktsänd vigsel med så många barn.

Kontakt med systerns barn

Hela världen kommer följa vigseln. Därför har Victoria och Daniel Westling också en tanke på att välja ut ett antal av gudsbarnen som ska få vara med vid själva vigselakten.
Det finns två andra barn som också står Victoria oerhört nära och det är Daniel Westlings systerbarn.
Victoria har ända sedan hon blev tillsammans med Daniel Westling haft en nära kontakt med hans syster Anna Westling Blom och hennes barn.

Hedersgäster på bröllopet

Victoria har nu inför vigseln flera saker kvar att göra - bland annat skaffa sina klänningar till festerna kring bröllopet.
Sedan tidigare står det klart att det blir en fest i flera dagar.
Victoria var nyligen i Paris för att titta på klänningar för festerna.
Under resan till Milano hade hon chansen att även titta på det italienska modet. Kärleken till Milano och Italien har Victoria och Daniel fått från sina vänner Alessandro Catenacci och hans hustru Sanna.
Han driver Nobisgruppen, äger bland annat Operakällaren som ska laga maten vid bröllopet.
Både Alessandro och hans fru kommer vara hedersgäster vid bröllopet i juni.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag