Kronprinsessan hade en midnattsblå långklänning från H&M Conscious vårkollektion. Foto: (C) Pelle T NilssonKronprinsessan hade en midnattsblå långklänning från H&M Conscious vårkollektion. Foto: (C) Pelle T Nilsson
Kronprinsessan hade en midnattsblå långklänning från H&M Conscious vårkollektion.  Foto: (C) Pelle T Nilsson
Foto: (C) Pelle T NilssonFoto: (C) Pelle T Nilsson
 Foto: (C) Pelle T Nilsson
Kronprinsessan Victoria och Diana Amini, Global Manager HM Consept Fundation, anländer till Global Change Award i Stockholms Stadshus på onsdagskvällen. Foto: Anders Wiklund/TtKronprinsessan Victoria och Diana Amini, Global Manager HM Consept Fundation, anländer till Global Change Award i Stockholms Stadshus på onsdagskvällen. Foto: Anders Wiklund/Tt
Kronprinsessan Victoria och Diana Amini, Global Manager HM Consept Fundation, anländer till Global Change Award i Stockholms Stadshus på onsdagskvällen.  Foto: Anders Wiklund/Tt
Foto: (C) Pelle T Nilsson/IblFoto: (C) Pelle T Nilsson/Ibl
 Foto: (C) Pelle T Nilsson/Ibl
Foto: (C) Pelle T NilssonFoto: (C) Pelle T Nilsson
 Foto: (C) Pelle T Nilsson
Foto: (C) Pelle T NilssonFoto: (C) Pelle T Nilsson
 Foto: (C) Pelle T Nilsson
Foto: (C) Pelle T NilssonFoto: (C) Pelle T Nilsson
 Foto: (C) Pelle T Nilsson

Victorias babyskämt
drog ner gapskratt

Publicerad

STOCKHOLMS STADSHUS. När kommer prinsessan eller prinsen?

Nu i kväll gjorde Victoria sitt sista planerade offentliga framträdande - med större mage än någon gång tidigare - före den kungliga nedkomsten och fick frågan om det är tre eller fyra...

Men då kom kronprinsessan helt av sig:

– Nej! nej! skrattade Victoria.

Kronprinsessan Victoria ska bli mamma igen för andra gången i början av mars, enligt hovet.

Men av de senaste bilderna att döma på den blivande mamman är hon nu större om magen än bara dagar före hon fick prinsessan Estelle den 23 februari 2012. Betydligt större.

Dessutom är kronprinsessan Victorias kalender med officiella jobb utanför Slottets murar nu tom efter kvällen. Bara ett par minuter före klockan 19.00 kom kronprinsessan Victoria i kväll till Stockholms stadshus. Hon kom som vanligt i sällskap av livvakter och både adjutant och hovmarskalk.

I hovets kalender framgår klart och tydligt att kvällens gala "Global Change Award" i Stockholms stadshus är det sista offentliga framträdandet för kronprinsessan Victoria i februari - alltså före nedkomsten.

Midnattsblått från H&M

Victoria hade så klart en klänning på sig från H&M:s Conscious kommande vårkollektion, en klänning i midnattsblått.

Tidigare på dagen hade kronprinsessan haft fullt upp med först en informationskonselj och sedan ett möte med statsrådet Mikael Damberg, statssekreterare Oscar Stenström, utrikesråd Eva Walder och departementsråd Karin Olofsdotter.

 

LÄS MER: Kungen och drottning Silvia besöker Tyskland

 

Hovets informationschef Margareta Thorgren har tidigare förklarat att kungafamiljens kalender är "levande", men i dagsläget finns inga andra programpunkter utanför Slottets murar:

– Nej, men kungafamiljen har också uppdrag som inte står i kalendern, förklarar Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.

Kronprinsessan på gott humör

Kronprinsessan Victoria var på ett gott humör i kväll, men kom helt av sig när hon på väg in fick frågan om det är "tre eller fyra". Det Victoria inte riktigt förstod var att frågan syftade på hur många jobbuppdrag det är kvar innan kungliga förlossningen.

Victoria trodde att det var hur många bebisar hon har i magen. Tidigare har hon fått frågan om det är tvillingar - då hon är större den här gången om magen än när Estelle kom till världen.

Så nu i kväll här vid Stadshuset skrattade Victoria och skakade på huvudet och viftade med handen på frågan om "tre eller fyra?".

– Oh, nej, nej, skrattade hon. Nej, nej!

Enda programpunkten som nu finns kvar i kalendern för kronprinsessan Victoria är ett möte i morgon torsdag på Stockholms slott. Hon och kungen tar då emot klimatambassadör Anna Lindstedt.

Om fler tillkommer vill hovet inte uppge i dagsläget.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag