Victorias babyskämt
drog ner gapskratt

Kronprinsessan hade en midnattsblå långklänning från H&M Conscious vårkollektion.
Foto: (C) Pelle T Nilsson
Foto: (C) Pelle T Nilsson
Kronprinsessan Victoria och Diana Amini, Global Manager HM Consept Fundation, anländer till Global Change Award i Stockholms Stadshus på onsdagskvällen.
Foto: Anders Wiklund/Tt
Foto: (C) Pelle T Nilsson/Ibl
Foto: (C) Pelle T Nilsson
Foto: (C) Pelle T Nilsson
Foto: (C) Pelle T Nilsson
1 / 8

STOCKHOLMS STADSHUS. När kommer prinsessan eller prinsen?

Nu i kväll gjorde Victoria sitt sista planerade offentliga framträdande - med större mage än någon gång tidigare - före den kungliga nedkomsten och fick frågan om det är tre eller fyra...

Men då kom kronprinsessan helt av sig:

– Nej! nej! skrattade Victoria.

Kronprinsessan Victoria ska bli mamma igen för andra gången i början av mars, enligt hovet.

Men av de senaste bilderna att döma på den blivande mamman är hon nu större om magen än bara dagar före hon fick prinsessan Estelle den 23 februari 2012. Betydligt större.

Dessutom är kronprinsessan Victorias kalender med officiella jobb utanför Slottets murar nu tom efter kvällen. Bara ett par minuter före klockan 19.00 kom kronprinsessan Victoria i kväll till Stockholms stadshus. Hon kom som vanligt i sällskap av livvakter och både adjutant och hovmarskalk.

I hovets kalender framgår klart och tydligt att kvällens gala "Global Change Award" i Stockholms stadshus är det sista offentliga framträdandet för kronprinsessan Victoria i februari - alltså före nedkomsten.

Midnattsblått från H&M

Victoria hade så klart en klänning på sig från H&M:s Conscious kommande vårkollektion, en klänning i midnattsblått.

Tidigare på dagen hade kronprinsessan haft fullt upp med först en informationskonselj och sedan ett möte med statsrådet Mikael Damberg, statssekreterare Oscar Stenström, utrikesråd Eva Walder och departementsråd Karin Olofsdotter.


LÄS MER: Kungen och drottning Silvia besöker Tyskland


Hovets informationschef Margareta Thorgren har tidigare förklarat att kungafamiljens kalender är "levande", men i dagsläget finns inga andra programpunkter utanför Slottets murar:

– Nej, men kungafamiljen har också uppdrag som inte står i kalendern, förklarar Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.

Kronprinsessan på gott humör

Kronprinsessan Victoria var på ett gott humör i kväll, men kom helt av sig när hon på väg in fick frågan om det är "tre eller fyra". Det Victoria inte riktigt förstod var att frågan syftade på hur många jobbuppdrag det är kvar innan kungliga förlossningen.

Victoria trodde att det var hur många bebisar hon har i magen. Tidigare har hon fått frågan om det är tvillingar - då hon är större den här gången om magen än när Estelle kom till världen.

Så nu i kväll här vid Stadshuset skrattade Victoria och skakade på huvudet och viftade med handen på frågan om "tre eller fyra?".

– Oh, nej, nej, skrattade hon. Nej, nej!

Enda programpunkten som nu finns kvar i kalendern för kronprinsessan Victoria är ett möte i morgon torsdag på Stockholms slott. Hon och kungen tar då emot klimatambassadör Anna Lindstedt.

Om fler tillkommer vill hovet inte uppge i dagsläget.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.