Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Victoria till Sotji - men prins Edward ställer in

Kronprinsessan Victoria har inga planer på att ställa in sin resa till Paralympics i Sotji på grund av krisen i Ukraina.Foto: David Sica
Men prins Edward, officiell beskyddare för den brittiska paralympicstruppen, har nu avbrutit sin resa till Sotji.Foto: Scott Heavey

Ukrainakrisen sprider oro och prins Edward, officiell beskyddare för den brittiska paralympicstruppen, har nu avbrutit sin resa till Sotji.

Men kronprinsessan Victoria har inga planer på att ställa in sin resa.

– Det är det som gäller fortfarande. Jag har inga besked om någon förändring, säger Annika Sönnerberg, hovets tillförordnade informationschef.

Den upptrappade konflikten mellan Ukraina och Ryssland påverkar de stundande paralympic-spelen i Sotji.

På den brittiska regeringens inrådan kommer inga brittiska ministrar närvara vid mästerskapet. Prins Edward, officiell beskyddare för den brittiska paralympicstruppen, kommer heller inte att åka till Sotji, skriver BBC.

Men kronprinsessan Victoria har i nuläget inga planer på att ställa in resan.

– Ja, det är ingen förändring där, säger hovets informationschef Annika Sönnerberg.

Bevakar läget

Sveriges kultur- och idrottsminister Lena Adelsohn Liljeroth (M) kommer inte heller att åka dit och nu bevakar den svenska truppen, som landade i Sotji i går, läget.

– Vi har en kontinuerlig kontakt med utsända från utrikesdepartementet både i Moskva och i Kiev, säger Henrik Hjelmberg, pressansvarig för Sveriges paralympiska kommitté.

Följer UD:s rekommendationer

Påverkas truppen av oroligheterna?

– Jag har inte hört några sådana kommentarer än i alla fall.

Kommer Paralympics att genomföras?

– Jag har svårt att se att Sotji är en osäker plats sett till platsen i sig. Vi kommer följa UD:s rekommendationer.