Kronprinsessan Victoria är höggravid och ska bli mamma igen i början av mars. Foto: Olle SporrongKronprinsessan Victoria är höggravid och ska bli mamma igen i början av mars. Foto: Olle Sporrong
Kronprinsessan Victoria är höggravid och ska bli mamma igen i början av mars. Foto: Olle Sporrong
Namnsdagsfirandet är en tradition, men i år ställs det in – precis som 2012 då Estelle föddes. Foto: Izabelle NordfjellNamnsdagsfirandet är en tradition, men i år ställs det in – precis som 2012 då Estelle föddes. Foto: Izabelle Nordfjell
Namnsdagsfirandet är en tradition, men i år ställs det in – precis som 2012 då Estelle föddes. Foto: Izabelle Nordfjell

Victoria ställer in namnsdagsfirande

Publicerad

Victoria ställer in sin namnsdag.

Det har varit klart ända sedan hon blev gravid förra året, men först nu bekräftar hovet nyheten på sin hemsida.

Precis som när Estelle föddes i februari 2012.

Kronprinsessan Victoria ska bli mamma i början av mars, enligt hovet.

Sedan flera år tillbaka är det en tradition att fira kronprinsessan Victorias namnsdag på inre borggården på Stockholms slott den 12 mars.

Men precis som när prinsessan Estelle föddes den 23 februari 2012 väljer kronprinsessan att även nu ställa in på grund av sin stundande nedkomst.

Redan när det förra året stod klart att kronprinsessan Victoria var gravid med sitt och prins Daniels andra barn valde hovet, enligt uppgift, att inte börja planera för kronprinsessans traditionella namnsdagsfirande på inre borggården vid Stockholms slott.

Kronprinsessan Victoria håller hårt på traditioner

Kronprinsessan Victoria håller hårt på traditioner och precis som när hon födde prinsessan Estelle 2012 har kronprinsessan Victoria nu haft officiellt program in i det sista inför den stundande nedkomsten. Men att hon skulle stå på en kall inre borggård, kanske bara dagar efter att hon har förlöst sitt andra barn, har inte ens varit en diskussion på slottet, enligt uppgift.

 

LÄS MER: Prins Daniel återvänder hem till Ockelbo

 

Precis som när prinsessan Sofia ska bli mamma i april och kronprinsessan nu i mars är det en rad programpunkter som tidigare har varit självklara som nu per automatik faller bort för att de precis har fött barn.

Hovet bekräftar

Hovet har tidigare inte kommunicerat ut att kronprinsessan Victorias namnsdag skulle vara inställd, men efter att de fått flera förfrågningar om tider för det officiella firandet av namnsdagen har de nu valt att gå ut och berätta att det är inställt, enligt uppgift.

Hovet skriver på sin hemsida:

"Kronprinsessans namnsdag. Med anledning av den beräknade födseln av kronprinsessparets andra barn i mars äger inte det traditionsenliga namnsdagsfirandet rum på inre borggården den 12 mars. Önskar man skicka en hälsning till kronprinsessan i samband med namnsdagen kan man göra det via kungahusets hemsida.".

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag