Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Victoria på vandring i klimatets tecken

<p>Kronprinsessan har åkt till Norge för att träffa norska kronprinsessan Mette-Marit och ta över en stafettpinne i form av en vattenflaska för att fortsätta en klimatvandring genom Sverige.</p>
Foto: Simone Syversson/All over
Kronprinsessan Victoria deltog under fredagskvällen Sveriges Radios stora 90-årsgala.
Foto: Ragnar Singsaas/Getty Images
"Pilgrimsvandring för klimatet. Vid Älgafallet tar kronprinsessan över stafettpinnen, en vattenflaska, från Kronprinsessan Mette-Marit av Norge. Klimatvandringen fortsätter genom Sverige mot målet - Paris - för att sätta fokus på vikten av FN:s klimatkonferens i december", skriver Hovet på sitt Instagramkonto
Foto: Hovets Instagram

Här tar kronprinsessan Victoria över stafettpinnen från den norska kronprinsessan Mette-Marit.

De två kungligheterna deltar i en klimatvandring som avslutas i samband med klimattoppmötet i Paris.

Kronprinsessan Victoria deltog under fredagskvällen Sveriges Radios stora gala för att fira 90 år.

I dag har hon åkt till Norge för att träffa den norska kronprinsessan och ta över stafettpinnen - i form av en vattenflaska - för att fortsätta en klimatvandring genom Sverige med det slutliga målet klimattoppmötet i Paris.

Kungahuset publicerar på sitt officiella Instagramkonto en bild från tillfället får Victoria får vattenflaskan i handen.

"Pilgrimsvandring för klimatet. Vid Älgafallet tar kronprinsessan över stafettpinnen, en vattenflaska, från Kronprinsessan Mette-Marit av Norge. Klimatvandringen fortsätter genom Sverige mot målet - Paris - för att sätta fokus på vikten av FN:s klimatkonferens i december", skriver Hovet.

Klimatvandringen är ett internationellt projekt som flera kyrkor initierat, enligt arrangörens hemsida.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.