Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Victoria och Daniel får träffa Elizabeth II

Foto: Anders Wiklund / Tt

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel träffar i kväll den engelska drottningen Elisabeth.

Expressens hovreporter Johan T Lindwall avslöjar att kronprinsessparet är inbjudna att dricka te med drottningen i hennes privata salong på Buckingham Palace.

– Inte ens statschefer som USA:s president har fått komma in där tidigare, säger han i Expressen TV:s "Primetime".

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel reste till London tidigt på torsdagen för att stärka affärsrelationerna mellan England och Sverige.

På plats i England var de på ett strålande humör när de träffade Expressens hovreporter Johan T Lindwall.

– Det här är faktiskt första gången som de reser tillsammans utanför Sverige sedan prinsessan Estelle föddes för snart två år sedan, säger han.

Avslöjar hemlighet

Kungligheter får stor uppmärksamhet i det brittiska riket och det var ett stort medieuppbåd för det svenska kronprinsessparet när de bland annat besökte en skola på torsdagen.

– Det här är första gången som Victoria och Daniel gör ett officiellt besök tillsammans som kronprinsesspar av Sverige, säger Johan T Lindwall och avslöjar att det kommer att ske en alldeles speciell sak på torsdagseftermiddagen.

Mycket ovanligt möte

En del av torsdagens program har nämligen hållits utanför det officiella programmet, och varit hemligt fram tills nu.

– De ska träffa drottningen, drottning Elisabeth II, på Buckingham Palace. Hon tar väldigt, väldigt sällan emot officiella besök, säger han.

Drottningen visar med det här, enligt Expressens hovreporter, att hon värdesätter relationen med Sverige och det svenska kungahuset.

– Inte ens statschefer som USA:s president har fått komma in där tidigare så de ska känna sig utvalda faktiskt, säger han.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.