Victoria kan få ett femtonde gudbarn

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Kronsprinsessan Victoria med sin egen dotter Estelle och prins Daniel.
Foto: Suvad Mrkonjic
Bästa väninnan Josephine Genetay och maken Anderson Zapata Diaz har fått en son.
Foto: Suvad Mrkonjic

Hon har redan 14 gudbarn.

Victoria, förbered dig på ytterligare ett hedersuppdrag:

Din bästis Josephine Genetay har fått en liten son. En Leon.

Kronprinsessan Victoria vet hur det är att vara gudmor. De senaste åren har hon fått hedersuppdraget ett antal gånger, närmare bestämt 14 gånger, och nu kan det snart vara dags igen:

Bästa väninnan och barndomskamraten Josephine Genetay blev på tisdagen mamma. Hon och maken Anderson Zapata Diaz fick då sonen Leon och på sin Facebook har den stolta mamman lagt ut bilder på sonen med texten:

"Our son - Leon Zapata".

Joakim Genetay är stolt morbror:

- Otroligt glad och det är hela familjen, säger han. De vilar nu ut och allt känns ju fantastiskt bra, fortsätter han. Stora kramar från mig i Umeå.

Att Victoria nu får hedersuppdraget att bli gudmor igen är en inte alltför vågad gissning.

Hunnit bli gudmor två gånger i år

Victoria och Josephine är inte bara bästa vänner. Josephine är dessutom guddotter till drottning Silvia. Josephines framlidna mamma Agneta och Silvia var under många år även de bästa väninnor och familjerna brukade tillbringa  vintersemestrar tillsammans uppe i kungafamiljens hus i Storlien. När Josephine bara var åtta år gammal gick modern bort i cancer.

Bara i år har Victoria hunnit med att bli gudmor vid två tillfällen. I juni när prinsessan Leonore döptes i Drottningholms slottskyrka och nyligen för sitt sysslingbarn, prinsessan Katharina. Det dopet var på slottet Callenberg, ätten Sachsen-Coburg-Gothas huvudsäte.

Expressen har varit i kontakt med hovet som har valt att avböja att kommentera.

Här är Victorias alla 14 gudbarn:

Prinsessan Catharina-Amalia av Holland, prins Christian av Danmark, prinsessan Ingrid Alexandra av Norge, prinsessan Eléonore av Belgien, prins Constantine Alexios av Grekland, prinsessan Leonore av Sverige, prinsessan Katharina av Tyskland, Vivien Sommerlath, Giulia Sommerlath, Leopold Sommerlath, Diana Engsäll, Ian de Geer, Isabella Chloé Nilsson och Madeleine von Dincklage.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.