Victoria har skadats i olycka på semestern

Publicerad

Kronprinsessan Victoria har råkat ut för en olycka under en skidsemester i italienska Cervinia med prinsessan Estelle och övriga kungafamiljen.

Kronprinsessan fick en spricka foten och tvingades uppsöka sjukvård i Schweiz.

– Hon mår bra, hälsar Ulrika Näsholm, informationssekreterare vid hovet.

Kronprinsessan Victoria ramlade och gjorde illa foten under en skidresa med familjen på måndagen.

Hon tvingades uppsöka ett sjukhus i Schweiz för att röntga foten.

Men enligt Hovets informationsavdelning mår kronprinsessan bra trots omständigheterna.

– Det här påverkar varken hennes semester eller andra offentliga åtaganden. Jag har pratat med kronprinsessan och hon mår bra, säger Ulrika Näsholm vid hovets pressavdelning.

Spricka i foten

Kungahuset beskriver skadan som odramatisk.

– Hon har fått en spricka i foten men det är inget allvarligt, säger Ulrika Näsholm.

Kungahuset har ingen information om när kronprinsessan kommer att bli helt återställd.

Enligt Näsholm kommer kronprinsessan inte att avbryta semestern, och troligtvis så kan hon inte åka skidor i nuläget.

Kronprinsessan är på semester med maken prins Daniel och deras dotter Estelle. Pappa kungen och drottning Silvia är också med liksom resten av kungafamiljen.

Flögs i privathelikopter

Enligt den italienska tidningen la Repubblica är kungafamiljen på semester i den exklusiva skidorten Cervinia i nordöstra Italien.

Efter olyckan ska hon ha flugits med en privat helikopter till Aosta i Italien och därifrån transporterats till sjukhuset i Genève i Schweiz. Hon kunde sedan lämna sjukhuset på eftermiddagen, skriver la Repubblica.

– Hon har lämnat sjukhuset och är tillbaka hos familjen, säger Ulrika Näsholm.

Kungafamiljen åker gärna på skidsemestrar och har gjort det i många år. De har ett hus i Storlien och åker ofta på semester i Alperna.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag