Victoria firade med Daniel vid sin sida

Publicerad
Uppdaterad
Flera tusen människor samlades på fredagen på Slottet i Stockholm för att fira kronprinsessan Victorias namnsdag.
- Kronprinsessan verkade på bra humör, säger Expressens Tommy Schönstedt.
Ett par tusen människor, de flesta var kvinnor, samlades i dag på inre borggården för att få en skymt av och gratulera Victoria.
Kronprinsessan var dagen till ära klädd i en cerisefärgad kappa och hade på sig ett par svarta mockastövlar med hög klack. Hon stod på en blå låda och huttrade medan Arméns musikkår spelade många melodier.
I bakgrunden stod fästmannen Daniel Westling i en ljusbrun kashmirrock och svarta byxor. Bredvid honom fanns drottning Silvia i en stor pälsmössa.
- Victoria vinkade till bekanta ansikten i folkhavet och tittade flera gånger över axeln för att få kontakt med Daniel och mamma, berättar Expressens reporter Tommy Schönstedt.
Efter att folket hade hurrat och sjungit ”Med en enkel tulipan” gick Victoria runt och tog emot blommor.
- Det syntes att Daniel var lite ovan vid uppmärksamheten. Han såg nästan lite förlägen ut när Victoria tog hans hand och gick runt, säger Tommy Schönstedt. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag