Läs Malin Roos intervju med kronprinsessan Victoria och prins Daniel i dagens Expressen. Foto: EXPRESSEN
Läs Malin Roos intervju med kronprinsessan Victoria och prins Daniel i dagens Expressen. Foto: EXPRESSEN

Victoria: "Det är en dröm som blivit sann"

Publicerad
Uppdaterad
Expressens reporter Malin Roos har träffat kronprinsessparet för en exklusiv intervju och medier från hela världen hör nu av sig och vill ta del av det som sades - och bilderna av de nygifta.
Vid det unika mötet passade paret på att uttrycka sin tacksamhet för det enorma stöd det svenska folket visat.
- Det har varit enastående, säger kronprinsessan Victoria.
Expressen har de senaste dagarna skrivit om det kungliga bröllopet och även kunnat avslöja att kronprinsessan Victoria och prins Daniel efter all uppståndelse nu vilar ut på en hemlig paradisö i Tahiti i Söderhavet. Där njuter de av livet som nygifta. Expressens reporter Malin Roos har som enda journalist träffat paret.
- Det var väldigt trevligt att träffa Victoria. Daniel verkar också vara en riktigt härlig kille. Jag kan förstå varför Victoria fastnade för honom, säger hon.

Stort medieintresse

Flera utländska medier, bland tyska och norska, har hört sig och visat intresse för vad som sades i den exklusiva intervjun. De vill även ta del av de unika bilderna från kronprinsessparets bröllopsresa.
Malin Roos intervjuades även själv om mötet med kungligheterna i TV4:s Nyhetsmorgon på torsdagsmorgonen.
För Expressens reporter berättade kronprinsessan Victoria och prins Daniel om den djupa tacksamhet de känner gentemot det svenska folket för allt stöd de fått.
- Det har varit fantastiska dagar och det kommer att ta många dagar också att smälta alla intryck, med all den värme och alla människor som har velat fira detta med oss, säger Victoria.

"En dröm"

Närmare en halv miljon människor samlades längs kortegevägen i lördags för att gratulera och hylla paret på bröllopsdagen.
- Det har varit helt enastående och vi har pratat om de mycket efteråt… att vi nästan inte kan tro att det är sant, säger Victoria.
- Ja, att en halv miljon människor kom ut på gatorna för att fira med oss, det är otroligt, säger Daniel.
Ytterligare tre miljoner följde vigseln, kortegen och den efterföljande bröllopsfesten från tv-sofforna.
Om att paret trivs som nygifta råder det inga tvivel om.
- Det är en dröm som blivit sann, säger Victoria.
Enligt Expressens Malin Roos verkade de lyckliga tu inte längta hem till Sverige än.
-Nej, det tror jag inte. Det här är en helt fantastisk plats.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag