Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Victor Theander har somnat in – blev 45 år

Trebarnspappan Victor Theander har somnat in. Han blev 45 år. Foto: Michaela Hasanovic
Victor Theander fick sin cancerdiagnos i januari och läkarna gav honom inte lång tid. Foto: Michaela Hasanovic / MICHAELA HASANOVIC EXPRESSEN
Victor Theander grundade tillsammans med sin fru Kicki matkasseföretaget Middagsfrid. Foto: Michaela Hasanovic

Trebarnspappan Victor Theander väckte starka reaktioner när han berättade om kampen mot sin obotliga cancer.

På torsdagsmorgonen somnade han in, omgiven av sin familj.

– Han skämtade in i det sista. Hade ingen ångest, ingen rädsla, berättar hustrun Kicki Theander.

I början av sommaren berättade Victor Theander - känd för att tillsammans med hustrun Kicki ha grundat matkasseföretaget Middagsfrid - om cancerdiagnosen som hade satt hela familjens tillvaro i gungning.

Flera medier publicerade intervjuer där 45-åringen berättade öppenhjärtigt om sitt liv som döende make och trebarnsfar till Lukas, 14, Lisa, 12 och Markus, 10. Reaktionerna blev enorma och fungerande som ett stöd för honom i den svåra tillvaron.

– Det är så få som går ut och pratar om döden. Det blev så otroligt stort intresse, och det har ringt hela tiden sedan dess. Det har varit som en godispåse full med kärlekspraliner, som vi kan gotta oss åt. Det helar mig lite grann, att få en sådan värme, sa Victor Theander i juni.

Victor Theanders berättelse väckte starka känslor. Foto: Michaela Hasanovic

Somnade in - omgiven av familjen

Några månader tidigare, i januari, hade han via ett röstmeddelande på mobilen fått veta att han led av myelodysplastiskt syndrom och benmärgscancer.

Läkarna gav honom veckor, månader eller i bästa fall ett halvår att leva.

Det blev ett halvår. Vid kvart i sju på torsdagsmorgonen somnade Victor in, omgiven av sin familj, berättar hustrun Kicki Theander.

– Han skämtade in i det sista. Hade ingen ångest, ingen rädsla. Vi andra grät allihop men han hade inga problem med det. Han förstod att det var av kärlek. Jag sa till honom att jag skulle ta hand om barnen och han nickade. Vi hade full kontakt fram till imorse då han gick in i en sorts medvetslöshet, berättar hon.

"Han skämtade in i det sista", säger Kicki Theander om sin man. Foto: Michaela Hasanovic

"En sommar vi inte hade räknat med"

Samtidigt som hon sörjer sin make är hon tacksam för den sista tiden de fick tillsammans.

När Victor intervjuades i Expressen i början av juni kände var det inte långa resor eller att simma med delfiner som hägrade i livets slutskede. Det var barnen han tänkte på.

– Mitt fokus nu är att ha en bra dag i taget. Umgås med barn och vänner, det gör min dag. Jag vill skapa lite fler minnen för barnen, de sista minnena, sa Victor då.

Det gick i uppfyllelse genom en riktig semester med familjen. Där fick han se yngsta sonen Markus lära sig dyka och vara med när han fångade sin första gädda.

– Han fick en sommar som vi aldrig hade räknat med och det känns jättefint. Det var mot alla odds. Victor var med och firade midsommar och satt med på alla middagar, säger hon och fortsätter:

– Det var egentligen bara sista dagen som han inte kunde komma ur sängen.