DJUNGELNS DROTTNINGAR. De snart en månad gamla lejonungarna på Kolmården har ännu inte fått några namn. Vad tycker du att lejontjejerna ska heta? Mejla oss!
DJUNGELNS DROTTNINGAR. De snart en månad gamla lejonungarna på Kolmården har ännu inte fått några namn. Vad tycker du att lejontjejerna ska heta? Mejla oss!

Vi vill ha två lejonnamn med klös

Publicerad
Uppdaterad
De är söta, ulliga - och namnlösa.
Nu kan du vara med och bestämma vad Kolmårdens nyfödda lejonsystrar ska heta.
I juryn sitter namnkunniga experter: Britta Lejon, Lars Leijonborg och Tina Leijonberg.
Lejonungarna föddes 18 oktober. Det är den första kullen på Kolmårdens djurpark på över två år - och de lurviga krabaterna har charmat alla. Nu väger systrarna drygt tre kilo och tillbringar dagarna i ett speciellt ide. - Mamman ger sina barn di från klockan två på eftermiddagen till nio dagen därpå, då får hon gå ut med övriga flocken, säger djurvårdaren Rickard Andersson. Namnlösa - än så länge Mamma heter Sindy och pappa Malik. Men än så länge är ungarna namnlösa. Du kan vara med och bestämma vad de ska heta - enda kravet är att namnen börjar på "s" efter mamma. I Expressens lejonjury sitter riksdagsledamoten Britta Lejon, folkpartiledaren Lars Leijonborg, skådespelerskan Tina Leijonberg och Kolmårdens Rickard Andersson.

Vad ska lejonen heta?

Namnen måste börja på "s". Mejla ditt förslag till lejon@expressen.se och ta chansen att vinna en heldag på Kolmårdens djurpark för hela familjen. Senast den 18 november måste vi ha ditt svar. Glöm inte att skriva namn, adress och telefonnummer i mejlet.
Sofia Stridsman
Sofia Stridsman

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag