"Vi muslimer trakasseras och förföljs i Södertälje"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Roger Schederin

I stadsdelen Hovsjö i Södertälje är cirka 90 procent kristna. Min familj är inte praktiserande muslimer och vi hade inte en tanke på att vi skulle hamna mitt i ett "Lilla Bagdad" med tusentals nykomna kristna irakier och assyrier och syrianer som bott i staden i flera decennier. Hur som helst så trodde vi ändå att vi i Sverige skulle få leva ett lugnt och bra liv. Men så blev det inte.

 Här, i det av kristna familjer dominerade bostadsområdet, tvingades jag och min familj uppleva förföljelse och trakasserier av den enda anledningen att vi är födda muslimer. Och det hemska är att de som trakasserade oss var kristna unga män, söner till kristna föräldrar som själva flytt från etniskt och religiöst förtryck i sina hemländer. 

 Nu trakasserar de andra människor som också flytt från religiöst förtryck. Jag är chockad över att det får ske i Sverige!

 Det är väl känt att det finns mängder av kristna asylsökande från Irak  i Södertälje. Antingen väntar de på svar på sina asylansökningar eller så har de fått avslag men stannar illegalt  i staden. De hävdar att de inte kan leva i Irak för att de förföljs av muslimer och för många är detta sant. Det är kanske inte just -  eller enbart  -  deras barn som trakasserar min familj och andra muslimer, men nog blir det en aning märkligt när kristna som flytt nu eller tidigare undan islamiskt förtryck själva trakasserar muslimer som också flytt undan islamiskt förtryck...

 Situationen i Södertälje är katastrofal och varken polisen eller socialen orkar bry sig eftersom problemen, brottsligheten, våldet är så utbrett. Jag har många gånger önskat att jag kunde flytta från Sverige. 

 Motsättningarna är enorma här  i landet och de kommer bara att bli större med tiden. Men ansvariga politiker och myndigheter tar inte itu med problemen, som mycket snart kommer att bli om möjligt ännu mer ohanterliga.

FUAD MOR, om varför han flydde från Hovsjö i Södertälje

LÄS HELA ARTIKELN HÄR!

Utnyttjar du RUT-avdraget?

Karin Eder Ekman: Absolut inte, det är roligt och skönt att städa.

PM Nilsson: Ja, snövit städning varannan vecka från Hemfrid.

Leo Lagercrantz: Ja, men alldeles för lite. Önskar att jag hade råd med mer hushållsnära tjänster.

Skvallrar du mycket?

Karin Eder Ekman: Ja, men bara med mina nära vänner.

PM Nilsson: Nej, jag är urdålig på det. Får inget veta och berättar inget.

Leo Lagercrantz: Ja, kvalificerat skvaller är en tillgång i mitt jobb.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.