"Vi måste ta hand
om utsatta kvinnor"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Kent Persson i SVT:s Agenda.
Foto: SVT

I fredags presenterade statsminister Fredrik Reinfeldt Kent Persson som Moderaternas nya partisekreterare.

På söndagskvällen gjorde han ett av sina första tv-framträdanden i sin nya roll i SVT:s Agenda.

Då avslöjade han två områden som han vill prioritera.

- Det handlar dels om rätten till heltid men också att ta hand om de kvinnor som är mest utsatta, våldsutsatta kvinnor, säger han.

När Sofia Arkelsten i fredags meddelade att hon avgår som Moderaternas partisekreterare blev det även klart att Kent Persson, tidigare kommunalråd i Örebro, tar över hennes jobb. På söndagskvällen var han med i SVT:s Agenda. Då berättade han bland annat om vilken fråga han ser som en av de viktigare.

- Vi fokuserar väldigt mycket på att ha förslag för att sätta ännu fler människor i arbete. Men det som är viktigt för mig är också att lyfta in välfärdsfrågorna, säger Kent Persson i SVT Agenda.

Rätten till heltid

- Vi måste våga vara självkritiska för att faktiskt förbättra vår välfärdspolitik.

Han kom även med konkreta förslag på vad han anser bör göras inom välfärdsområdet.

- Jag tycker att det finns saker som berör kvinnor. Det handlar dels om rätten till heltid men också att ta hand om de kvinnor som är mest utsatta, våldsutsatta kvinnor. Där tycker jag att vi har mer att göra, att faktiskt skjuta till medel för att ta hand om de som är allra mest utsatta, säger Kent Persson i Agenda.

Handlar om utbildning

Han berörde även jobbfrågan och gav sina förslag på hur fler ska få arbete.

- Jag tror att det handlar mycket om att först och främst titta på de som står längst bort från arbetsmarknaden. Tar vi ungdomarna så är det klart att lärlingsjobb kan vara ett sätt och att titta på hur vi kan sänka kostnaderna ännu mer för att få företagen att anställa unga. I invandrargrupper handlar det väldigt mycket om att ge dem bra utbildning.

Inte sänka löner

Kent Persson fick även frågan hur han ser på sänkta ungdomslöner, som bland annat Folkpartiet och Centerpartiet har föreslagit.

- Det tror jag inte alls på. Vi ska vara ett land där det ska kunna löna sig att jobba. Lägre skatter för låg- och medelinkomsttagare är bra, men vi ska inte sänka löner.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.