Kent Persson i SVT:s Agenda. Foto: SVT
Kent Persson i SVT:s Agenda. Foto: SVT

"Vi måste ta hand
om utsatta kvinnor"

Publicerad

I fredags presenterade statsminister Fredrik Reinfeldt Kent Persson som Moderaternas nya partisekreterare.

På söndagskvällen gjorde han ett av sina första tv-framträdanden i sin nya roll i SVT:s Agenda.

Då avslöjade han två områden som han vill prioritera.

- Det handlar dels om rätten till heltid men också att ta hand om de kvinnor som är mest utsatta, våldsutsatta kvinnor, säger han.

När Sofia Arkelsten i fredags meddelade att hon avgår som Moderaternas partisekreterare blev det även klart att Kent Persson, tidigare kommunalråd i Örebro, tar över hennes jobb. På söndagskvällen var han med i SVT:s Agenda. Då berättade han bland annat om vilken fråga han ser som en av de viktigare.

- Vi fokuserar väldigt mycket på att ha förslag för att sätta ännu fler människor i arbete. Men det som är viktigt för mig är också att lyfta in välfärdsfrågorna, säger Kent Persson i SVT Agenda.

Rätten till heltid

- Vi måste våga vara självkritiska för att faktiskt förbättra vår välfärdspolitik.

Han kom även med konkreta förslag på vad han anser bör göras inom välfärdsområdet.

- Jag tycker att det finns saker som berör kvinnor. Det handlar dels om rätten till heltid men också att ta hand om de kvinnor som är mest utsatta, våldsutsatta kvinnor. Där tycker jag att vi har mer att göra, att faktiskt skjuta till medel för att ta hand om de som är allra mest utsatta, säger Kent Persson i Agenda.

Handlar om utbildning

Han berörde även jobbfrågan och gav sina förslag på hur fler ska få arbete.

- Jag tror att det handlar mycket om att först och främst titta på de som står längst bort från arbetsmarknaden. Tar vi ungdomarna så är det klart att lärlingsjobb kan vara ett sätt och att titta på hur vi kan sänka kostnaderna ännu mer för att få företagen att anställa unga. I invandrargrupper handlar det väldigt mycket om att ge dem bra utbildning.

Inte sänka löner

Kent Persson fick även frågan hur han ser på sänkta ungdomslöner, som bland annat Folkpartiet och Centerpartiet har föreslagit.

- Det tror jag inte alls på. Vi ska vara ett land där det ska kunna löna sig att jobba. Lägre skatter för låg- och medelinkomsttagare är bra, men vi ska inte sänka löner.

 

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag