”Vi har en historia med varandra vi inte kände till”

Linnea Lundgren och Hanif Bali.
Hanif Bali.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON

Hanif Bali är fortfarande en av Sveriges mest kontroversiella riksdagsledamöter.

Men privat har moderaten bytt liv och lämnat storstaden.

För mediepodden ”Lägg ut!” berättar han om kärleken till journalisten Linnea Lundgren, hur de möttes på en dejtingsajt – men att hon mörkade deras bakgrund.

https://embed.radioplay.io/?id=82648&country_iso=se

Med sin rättframma och ibland aggressiva framtoning i sociala medier och tv-debatter har Hanif Bali under många år varit en av Moderaternas mest framträdande riksdagsledamöter.

Efter alla hjärtans dag uppmärksammades han dock på nöjessajterna av ett annat skäl: sitt frieri på Grand Hôtel i Stockholm då han gick ner på knä för Linnea Lundgren. 

Med en diamantring på hennes finger skrev Bali på sociala medier: ”Hon sa ja”.

I ”Lägg ut!”-podden berättar han nu om överraskningen han själv fick efter att de matchat på en dejtingsajt.

– Jag bad om hennes nummer och när jag skickade sms:et såg jag, ”SHIT”, att vi hade haft kontakt förr och då pratat om Iraks försvarsminister.

Hanif Balis fästmö: ”Hanif är den snällaste”

Fästmön Linnea Lundgren är nämligen journalist, nu på magasinskoncernen Aller och tidigare bland annat på Expressen. Då hade hon bevakat bidragsskandalen kring Iraks försvarsminister, som samtidigt uppbar bidrag i Sverige, och intervjuat den kritiske M-riksdagsledamoten.

Men det fanns också fler gemensamma nämnare.

– Vi har en historia med varandra som vi inte kände till när vi träffades, säger Bali i podden där han berättar bakgrunden.

Nu har Hanif Bali bytt lägenhet i Solna mot villa i Österåker med bonusbarn.

I en kommentar till Hanif Balis poddmedverkan skriver Linnea Lundgren:

”Hanif är den snällaste person jag någonsin träffat och det är väldigt kul att ha någon att sparras lite med här hemma. Men vad vi jobbar med är inte en jättestor grej.”

”Fritt fram att kritisera Fredrik Reinfeldt”

## I ”Lägg ut!”-podden med Expressens kulturchef Karin Olsson och redaktionschefen Magnus Alselind uttalar sig Hanif Bali också om att Moderaterna INTE kräver att Kinas ambassadör Gui Congyou ska utvisas som KD, SD och V vill.

– Det är väl Wallenberg som sagt att vi inte ska göra det...

## Om utskällningarna inom partiet efter att han kritiserat Carl Bildt, säger Hanif Bali:

– Det är fritt fram att kritisera Fredrik Reinfeldt, därför trodde jag att det var fritt fram att kritisera Carl Bildt också. Men det hade jag fått om bakfoten.

Hanif Bali kallar även åtalade rapparen Yasin Mahamoud ”överskattad” och förklarar varför han brukar tipsa SD-kopplade Nyheter I dag om nyheter han vill ha publicerade.

I ”Lägg ut”-podden med Karin Olsson och Magnus Alselind ställs också brittiska kungahusets mediestrategi, som gör drottningen så spännande, mot hur mycket det svenska kungahuset saknar Chris O'Neill – och kanske ibland även Johan T Lindwall samt Daniel Nyhlén. 

https://embed.radioplay.io/?id=82648&country_iso=se

Här hittar du tidigare avsnitt av podden ”Lägg ut!”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.