Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

"Vi har bidragit till att det blivit lite sandlåda"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

Miljöpartiets språkrör Peter Eriksson riktar återigen kritik mot partiets egna medlemmar.

- Vi har bidragit till att det blivit lite sandlåda i budgetförhandlingarna, säger han i dag till Expressen.

I onsdags uttalade sig en anonym miljöpartist för TT, tidningarnas telegrambyrå. Politikern sa att finansminister Pär Nuder har "uppträtt koleriskt" under förhandlingarna med miljöpartiet. Språkröret Peter Eriksson är upprörd över uttalandet. - Det är oacceptabelt att uttrycka sig på det viset. Vi ska inte använda oss av sådana personangrepp, säger han.

Finansministern

 Peter Eriksson försökte under gårdagen vid flera tillfällen få kontakt med finansministern, men utan resultat. - Jag har ringt några gånger, och jag kommer att fortsätta med det i morgon (läs i dag). Peter Eriksson vet inte vem det är som uttalat sig för TT, men säger att förklaringen kan vara att "många är trötta och lite uppgivna". - Det är mycket känslor i gång. Förhandlingarna har hållit på ganska länge. Så sent som i maj i år sågade Peter Eriksson sina egna partikollegor. Efter kongressen i Gävle skrev han ett brev till medlemmarna: "Det är möjligt att vi förlorar på att människor kan se kongressen, hur vi ser ut, vad vi säger och hur vi beter oss."

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.