Veronica fick åka till akuten med dottern – varnar för babystrumporna från H&M

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
"När jag tagit av henne strumporna så märkte jag att en av hennes tår var helt röd", säger Veronica Demirtaş‎.
Foto: Privat
Nu vill hon varna för vad som kan hända.
Foto: Privat

En snara från H&M-strumporna lindades hårt runt tre månader gamla Jasmines tå.

Veronica Demirtaş‎, 22, tvingades åka till sjukhus för att ta bort tråden –  nu varnar hon andra föräldrar för vad som kan hända. 

– Det är inte säkert för min dotter att använda de här, säger hon.

I början av sommaren köpte Veronica Demirtaş‎ ett trepack babystrumpor på H&M till sin tre månader gamla dotter Jasmine. 

I fredags när hon hade med sig dottern till affären för att handla märkte hon att en tråd snott sig runt Jasmine Demirtaş‎s tå.  

– När jag tagit av henne strumporna så märkte jag att en av hennes tår var helt röd. Jag fick panik och rusade hem eftersom det satt så tajt att jag inte kunde få bort den, säger hon. 

Rädd att blodtillförseln skulle strypas – åkte till akuten

Veronica Demirtaş var rädd att blodtillförseln skulle strypas helt och tog hjälp av sin mamma som är sjuksköterska – men trots gemensamma krafter lyckades de ändå inte få av tråden.

– Jag visste ju inte hur länge den suttit där, jag märkte det först ett tag efter att jag tagit av strumporna. 

Det slutade med att de fick åka in till Södersjukhuset i Stockholm för att få loss snaran.

– En sjuksköterska lyckades lirka av den, sedan fick en läkare komma och kolla på tån så att hela tråden verkligen kommit av, säger Veronica Demirtaş. 

En sjuksköterska lyckades lirka av tråden som lämnade ett blodigt märke på tån.
Foto: Privat

Vill varna för strumporna: "Inte säkert för min dotter"

Efteråt var Jasmine blodig på undersidan av tån. Fyra dagar efter att tråden tagits loss har Jasmine fortfarande ett märke runt tån, berättar Veronica Demirtaş‎.

Nu vill hon varna andra föräldrar och uppmana till att vara uppmärksam när de sätter på sina bebisar strumpor som kan ha lösa trådar.  

– Det är inte säkert för min dotter att använda de här strumporna. De är ju gjorda för att det är just bebisar som ska ha de här strumporna, säger hon. 

Nu vill hon varna för babystrumporna.
Foto: Privat

H&M: "Genomgår våra strängaste tester" 

H&M som har tillverkat strumporna kommenterar inte enskilda ärenden utan vill i stället föra en direkt dialog med kunden i fråga. 

– Jag kan däremot ge ett generellt svar, säger Joanna Morell, presskontakt H&M Sverige.

 Hon säger att H&M:s produkter genomgår omfattande säkerhets- och kvalitetstester.

– Det är av yttersta vikt för oss att våra kunder ska känna sig trygga att använda våra produkter och vårt baby- och barnsortiment genomgår våra allra strängaste tester. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.