Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Verisure-personal spred bilder på nakna kunder

Foto: Naina Helén Jåma/TT / TT NYHETSBYRÅN

Anställda på larmföretaget Verisure har roats åt bilder när nakna kunder syntes på övervakningskamerorna, rapporterar Aftonbladet. 

– Alla gick in och tittade. Man tyckte att det var jättekul, säger en tidigare anställd till tidningen.

Aftonbladet har granskat flera delar av larmföretaget Verisure, som erbjuder tjänster med övervakningskameror till sina kunder.

Just nu rullar företagets tv-reklamer om hemlarm i Sverige.

Flera tidigare anställda berättar att man tillsammans tittat bilder på nakna personer som syntes på kamerorna.

Det kunde exempelvis röra sig om personer som utlöst larmet när de gick upp nakna på morgonen, och där partnern hade gått hemifrån och larmat på.

– Det här blev en snackis direkt. När larmoperatören fick upp bilderna och såg en naken tjej eller naken kille, då spreds det som en löpeld, säger en tidigare anställd till tidningen.

”Precis likadant idag”

Folk på företaget ska själva ha sagt att de ”aldrig skulle ha en kamera i sovrummet.” En annan anställd berättar för Aftonbladet att bilder också spridits bland anställda.

– Framför allt var det manliga anställda som var intresserade av bilder på nakna kvinnor. Det var inte alls seriöst. Det här är några år sedan, men kollegor säger att det är precis likadant i dag. De tittar på ”roliga bilder”, och bilderna sprids.

Verisures vd Daniel Särefjord skriver via sin informationschef till Aftonbladet att företaget inte känner igen sig i uppgifterna.

”Era påståenden är mycket allvarliga och vi känner inte alls igen oss i hur vårt företag eller våra medarbetare beskrivs i artikeln (...) Våra medarbetare är väl utbildade och jobbar under strikta etiska krav och regler.”

Se mer:

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.