Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Venezuelas kongress har stormats

Protestanter kastar tillbala en tårgasburk under protester i Caracas, Venezuela.Foto: CARLOS BECERRA / POLARIS POLARIS IMAGES
Protester i huvudstaden Caracas, Venezuela, under landets självständighetsdag. Foto: CARLOS BECERRA / POLARIS POLARIS IMAGES

Under Venezuelas självständighetsdag har regeringssympatisörer stormat Venezuelas kongressbyggnad, rapporterar AFP. 

Regeringssympatisörer har stormat Venezuelas kongressbyggnad i huvudstaden Caracas, mitt under det pågående firandet av landets självständighetsdag. 

Det ska handla om ett tiotal personer som stormat byggnaden. Enligt AFP uppstod kaos när aktivister avfyrade raketer på innergården. Enligt Retuters hördes flera smällar från mindre explosioner, som enligt nyhetsbyrån förmodligen kom från raketerna. 

Enligt vittnen har flera politiker och journalister skadats – och tv-bilder visar två oppositionspolitiker med blod rinnande i ansiktet. 

Oppositionen och kritiker till president  Nicolas Maduro är i majoritet i nationalförsamlingen. En politisk och ekonomisk kris i landet har utlöst flera våldsamma demonstrationer där man krävt presidentens avgång och gör anspråk på nyval. Sedan den 1 april i år har 91 personer omkommit i samband med demonstrationerna.  

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.