Vem var bäst - vem var sämst?

Publicerad
Fredrik Reinfeldt och Mona Sahlin klarade sig bäst- och kvällens förlorare blev Maud Olofsson och Peter Eriksson.
- Han låter som en sur brummande björn, säger Marie Söderqvist, borgerlig debattör.
Söndagens partiledardebatt blev intensiv och farfylld, till skillnad från förra söndagens debatt mellan Mona Sahlin och Fredrik Reinfeldt.
- Det här var en mycket roligare debatt, och den visade väldigt tydligt skillnaderna mellan blocken, säger Marie Söderqvist som utnämner alliansen till kvällens vinnare.
- De var ovanligt duktiga och samsnackade och det är tydligt att de har likartade idéer om hur landet ska styras. Bäst i kväll var Fredrik Reinfeldt som var pigg och alert och framstod som den naturliga ledaren i alliansen. Sämst tycker jag det gick för Peter Eriksson som aldrig log och lät som en sur brummande björn hela tiden. Miljöpartiet behöver verkligen Maria Wetterstrand, säger hon.
Ulf Bjereld, professor i Statsvetenskap och styrelseledamot i Sveriges kristna socialdemokraters förbund, tyckte också att det var en intensiv och bra debatt.
- Mona Sahlin och Fredrik Reinfeldt framstod som två starka ledare för respektive block, de får en särskild dignitet som de förvaltade väl. Peter Eriksson stack också ut, han var oerhört engagerad och rapp. Svagast var Maud Olofsson som fortfarande är stukad efter Vattenfall och Saabaffären, säger han.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag