Palle och Anna tillsammans på sjukhuset. Foto: PrivatPalle och Anna tillsammans på sjukhuset. Foto: Privat
Palle och Anna tillsammans på sjukhuset. Foto: Privat
De gifte sig 2012. Foto: PrivatDe gifte sig 2012. Foto: Privat
De gifte sig 2012. Foto: Privat
Permobilen blev viktig för Palle som fått det svårare och svårare att ta sig ut till följd av cancern. Foto: PrivatPermobilen blev viktig för Palle som fått det svårare och svårare att ta sig ut till följd av cancern. Foto: Privat
Permobilen blev viktig för Palle som fått det svårare och svårare att ta sig ut till följd av cancern. Foto: Privat
"Han fick sämre andning av sin cancer så när han fick permobilen blev han friare och kunde komma ut lite mer", säger Anna. Foto: Privat"Han fick sämre andning av sin cancer så när han fick permobilen blev han friare och kunde komma ut lite mer", säger Anna. Foto: Privat
"Han fick sämre andning av sin cancer så när han fick permobilen blev han friare och kunde komma ut lite mer", säger Anna. Foto: Privat

Vem tog bilden på Annas älskade make?

Publicerad

Ett år efter älskade makens död är det en sak som Anna Pettersson Skalstad inte kan släppa:

En väldigt speciell bild som togs på honom i augusti 2015 – men ingen vet vem som tog den.

Nu tar Anna steget och efterlyser den speciella bilden.

– Det vore värt mer än en miljonvinst på lotto, jag skulle börja grina, säger hon.

7 mars 2016 gick Paul Pettersson, även kallad Palle, bort i cancer efter att ha fått diagnosen 2011 och kämpat sedan dess.

Ett par månader tidigare hade han hunnit fylla 51 år och i dag, 8 januari, skulle Palle ha fyllt 52.

För hustrun Anna Pettersson Skalstad, 40, från Ösmo söder om Stockholm, är sorgen fortfarande stor.

– Första födelsedagen... det känns tomt. Jag saknar hans skratt och otroligt låga skämt som han tyckte vard roliga. Sedan är det väldigt tomt hemma. Ingen som man kan fråga om han vill ha något i affären, ingen hemma när man kommer in med hundarna som man kan berätta för vad de hade för sig i skogen, berättar hon.

Anna och Palle gifte sig den 12 december 2012. En speciell dag, så klart.Foto: Privat

 

Men efter ett år fyllt av praktiska nödvändigheter, som alltid vid dödsfall, orkar nu Anna ta tag i något som ligger henne varmt om hjärtat.

Under året som gått har hon bett grannar och vänner om eventuella bilder på Palle som de kan tänkas ha.

Men det är i synnerhet en bild som Anna saknar och nu vill efterlysa.

– Jag vill ha så mycket bilder som möjligt på honom. Men just den här bilden, från den dagen, är speciell för mig just för att jag vet att han är lycklig på den bilden för han var lycklig när han kom hem.

"Han var jättelycklig"

På grund av sin cancersjukdom fick Palle allt svårare att ta sig ut. Därför fick han en permobil, vilket blev en ljuspunkt för Palle.. Plötsligt kunde Palle ta sig ut och träffa människor, något som han älskade att göra.

En augustidag 2015 körde Palle lite snitsigt om en traktor på vägen, vilket ledde till att han blev fotograferad av den roade traktorföraren.

Och den bilden vill Anna få tag i nu.

– Han hade fått sin permobil och var jättelycklig, så han hade varit ute och åkt lite. Då åkte han förbi honom och traktorföraren tutade för det var väl inte varje dag en traktor blir omkörd av en permobil, haha, säger Anna och fortsätter:

– Jag vet att Palle precis hade åkt förbi traktorn som då tutade på honom. Sedan gick han ut och frågade ”du, jag måste ta en bild, kan inte du bara ställa dig bredvid traktorn för det är ingen som kommer att tro mig annars, att jag blivit omkörd av en permobil”. ”Självklart", sa Palle. Då vet jag att han hade ett jätteleende på bilden för han älskade att vara ute med sin permobil.

Dagen då Palle testade sin permobil för första gången.Foto: Privat

En mycket speciell bild

Det blev ett roligt ögonblick för såväl traktorföraren som Palle

– Palle var lycklig när han kom hem. Han fick sämre andning av sin cancer så när han fick permobilen blev han friare och kunde komma ut lite mer. Men han hann inte ha permobilen så länge, för till slut kunde han inte gå ner för trappen, säger Anna.

Anna har gjort en efterlysning på Facebook men hittills har ingen hört av sig med konkreta tips på vem traktorföraren kan ha varit. Och vem som kan tänkas ha bilden.

– Jag brukar fråga grannar och vänner om de har kort på honom för jag vill ha så mycket kort som möjligt. Och just den dagen var han lycklig, och då vet jag att han var lycklig på bilden också.

Med tanke på att bilden hade ett syfte och var arrangerad kanske den finns kvar någonstans.

– Ja, det tror jag, för det var nog en speciell bild för traktorföraren också. Så jag hoppas ju det, att den kommer fram.

Permobilen blev snabbt viktig för Palle.Foto: Privat

"Jag skulle börja grina"

För utomstående kanske det framstår som futtigt med en simpel bild men det är nog få människor som förstår vad den här bilden betyder för Anna.

Nu håller hon tummarna för att bilden på hennes, där och då, lycklige make kommer fram.

– Alltså, det vore värt mer än en miljonvinst på lotto, jag skulle börja grina. Det skulle betyda jättemycket för mig om jag fick bilden. För jag vet att han var lycklig när han var ute och åkte, säger Anna.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag