Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Vem har veto mot Nato?

Expressens politikredaktion gör podden Politikrummet. Från vänster: Filippa Rogvall, Viktor Barth-Kron, Helena Gissén och Tomas Nordenskiöld. Nytt avsnitt varje tisdag.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON

Statsministern och oppositionsledaren har åkt på Nato-övning ihop. 

Vilket får trion i veckans avsnitt av podden Politikrummet att fråga sig: vem har egentligen veto mot Nato? 

https://embed.radioplay.io?id=114864&country_iso=se

I poddstudion den här veckan är det Viktor Barth-Kron, Helena Gissén och Tomas Nordenskiöld som tagit plats vid mikrofonerna för att banda ett nytt avsnitt av Politikrummet, Expressens podd om svensk inrikespolitik.

– Vi har ju börjat ta för vana i den här podden att inleda med frågan ”har vi gått med i Nato sen sist vi sågs?”, säger Viktor och konstaterar att även idag är svaret på frågan formellt sett nej. 

– Men det känns som att någonting rör på sig nu, säger Helena.

Men vad rör på sig? Och hur? 

Att Magdalena Andersson och Ulf Kristersson båda sågs närvara vid Nato-övningen ”Cold response” i Norge är bara en detalj som föranleder frågan vem som egentligen äger - eller vill äga - frågan om Natomedlemskap i svensk politik. Är det regeringen eller oppositionen? Och vem på vilken sida - särskilt inom Socialdemokraterna - är det egentligen som håller i taktpinnen? 

Hör hela diskussionen i avsnittet som heter ”Vem har egentligen veto mot Nato?”, som även berör frågan varför det är så krångligt med Nooshi-tillägget. 

Politikrummet finns överallt där poddar vanligtvis publiceras.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.