Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vem har stulit chihuahuan Wilja?

Matte Lizette Jonsson och två av hennes hundar saknar kompisen Wilja som blev bortrövad vid ett brutalt överfall i helgen.
Foto: Jan Wiriden

GÖTEBORG. Trots att tusentals människor engagerat sig i helgen finns det ännu inte minsta spår efter den lilla chihuahuan Wilja.
Det var i lördags kväll som hunden stals efter ett ovanligt rått överfall.
- Min mamma, som bara var ute en stund sent på kvällen med hundarna är fortfarande helt chockad, säger Lizette Jonsson, 27 i Västra Frölunda.

Wilja.
Lizette är stolt ägare till fyra ­chihuahuor. I helgen var hennes mamma från en by i Västerbotten på besök.
- Ingen av oss hade ens kunnat föreställa sig att något sånt här skulle kunna hända, här alldeles utanför porten på Mandolingatan. I mammas hemby låser man inte ens sina dörrar, säger Lizette.

"Ge hit hundarna"

När mamman kom ut på gatan såg hon en bil lite längre bort och ur den hoppade en kille i 25-årsåldern.
- Hon trodde att han var på väg in i huset. Men vid entrén vände han, började gå mot henne och ropade "ge hit hundarna".
När Lizettes mamma vägrade fick hon slag i ansiktet med knytnävarna. Han slår och sparkar också mot hela henne. Hon försöker göra motstånd och skriker högt, ändå lyckas mannen få loss en av hundarna och springer därifrån med Wilja.
- Helt klart är att han försökte få med sig alla fyra, konstaterar Lizette.
Igår morse gick hon ut på Facebook och andra sociala media och efterlyste Wilja. På söndag kväll var antalet personer som delat efterlysningen närmare 10 000.
- Mitt i eländet värmer det att få ett sånt stöd. Vi har redan utfäst en belöning på 10 000 kronor till den eller de som kan bidra till att vi får tillbaka Wilja. Nu har en privatperson skänkt ytterligare 5 000 till hittelönen.

Proper förövare

Gärningsmannen är i 25-årsåldern med propert utseende och var klädd i mörka kläder och mössa.
- Jag har så svårt att förstå hur man kan stjäla en hund. Visserligen är en chihuahua rätt så värdefull, men vem vill köpa en stulen hund, frågar Lizette.
Den här formen av hundrån är enligt polisen mycket ovanlig.
- I nuläget har vi inga spår att gå efter, utan hoppas på att få in tips och/eller vittnesuppgifter, säger polisens presstalesman Thomas Fuxborg.


Tipsa Polisen
Har du några upplysningar?
i fallet - ring: 114 14

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.