Matte Lizette Jonsson och två av hennes hundar saknar kompisen Wilja som blev bortrövad vid ett brutalt överfall i helgen. Foto: Jan Wiriden
Matte Lizette Jonsson och två av hennes hundar saknar kompisen Wilja som blev bortrövad vid ett brutalt överfall i helgen. Foto: Jan Wiriden

Vem har stulit chihuahuan Wilja?

Publicerad

GÖTEBORG. Trots att tusentals människor engagerat sig i helgen finns det ännu inte minsta spår efter den lilla chihuahuan Wilja.
Det var i lördags kväll som hunden stals efter ett ovanligt rått överfall.
- Min mamma, som bara var ute en stund sent på kvällen med hundarna är fortfarande helt chockad, säger Lizette Jonsson, 27 i Västra Frölunda.

Wilja.
Lizette är stolt ägare till fyra ­chihuahuor. I helgen var hennes mamma från en by i Västerbotten på besök.
- Ingen av oss hade ens kunnat föreställa sig att något sånt här skulle kunna hända, här alldeles utanför porten på Mandolingatan. I mammas hemby låser man inte ens sina dörrar, säger Lizette.

"Ge hit hundarna"

När mamman kom ut på gatan såg hon en bil lite längre bort och ur den hoppade en kille i 25-årsåldern.
- Hon trodde att han var på väg in i huset. Men vid entrén vände han, började gå mot henne och ropade "ge hit hundarna".
När Lizettes mamma vägrade fick hon slag i ansiktet med knytnävarna. Han slår och sparkar också mot hela henne. Hon försöker göra motstånd och skriker högt, ändå lyckas mannen få loss en av hundarna och springer därifrån med Wilja.
- Helt klart är att han försökte få med sig alla fyra, konstaterar Lizette.
Igår morse gick hon ut på Facebook och andra sociala media och efterlyste Wilja. På söndag kväll var antalet personer som delat efterlysningen närmare 10 000.
- Mitt i eländet värmer det att få ett sånt stöd. Vi har redan utfäst en belöning på 10 000 kronor till den eller de som kan bidra till att vi får tillbaka Wilja. Nu har en privatperson skänkt ytterligare 5 000 till hittelönen.

Proper förövare

Gärningsmannen är i 25-årsåldern med propert utseende och var klädd i mörka kläder och mössa.
- Jag har så svårt att förstå hur man kan stjäla en hund. Visserligen är en chihuahua rätt så värdefull, men vem vill köpa en stulen hund, frågar Lizette.
Den här formen av hundrån är enligt polisen mycket ovanlig.
- I nuläget har vi inga spår att gå efter, utan hoppas på att få in tips och/eller vittnesuppgifter, säger polisens presstalesman Thomas Fuxborg.

 

Tipsa Polisen
Har du några upplysningar?
i fallet - ring: 114 14

Lasse Råde
Lasse Råde

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag