Stephanie Gullberg sörjer sina döda kaninungar. Foto: Sonny Thoresen
Stephanie Gullberg sörjer sina döda kaninungar. Foto: Sonny Thoresen

Vem dränkte Stephanies kaniner?

Publicerad
Uppdaterad
När 12-åriga Stephanie Gullberg åkte ut till sina kaniner i Ekeby utanför Helsingborg fick hon en chock. Någon hade dränkt de nya kaninungarna och lämnat en lapp efter sig adresserad till Stephanie.
Nu utfäster hennes familj en belöning till den som kan berätta vem som gjort det.
- Jag tror det är ett pojkstreck men han som gjort det måste ha ett ordentligt hål i huvudet, säger Stephanies styvpappa Sebastian Premholt.
Stephanie hade sina kaniner i en bur där kaninföreningen håller till i Ekeby. Under måndagen fick hon ett telefonsamtal från en kompis som ringde henne i skolan och berättade att någon gjort hennes kaniner illa. Stephanie cyklade ut till kaninerna men då var det redan för sent.
Sebastian Premholt berättar att de okända djurplågarna tagit de sex lejonkaninungarna och dränkt dem i en vattenkanna. Kaninungarna hade dessutom fått hopvikta blad nerkörda i halsen.

"Riktat direkt mot henne"

På marken bredvid de döda djuren låg en lapp där det stod ”Sorgsen död med kaninungarna Steffih” i barnslig stil.
– Och de har stavat smeknamnet precis som hon stavar det, säger Sebastian Premholt som gjorde en polisanmälan om djurplågeriet så snart han fick reda på vad som hänt.
– Det har ju antagligen varit riktat direkt emot henne.
Han berättar att boende i området har sett att det har varit obehörigt folk där bland burarna tidigare som hällt ut vatten ur matskålarna och liknande. Men det är ännu ingen som har sett vad som skett med Steffihs lejonkaniner.
Kaninerna hann bara bli elva dagar gamla och begravdes i går. Kaninföräldrarna lever fortfarande men har flyttats från burarna till en säker plats.
– Nu ska vi ut med en belöning där vi erbjuder 4 000 kronor till den som kan lämna uppgifter om vem som gjort det.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag