Expressen träffar Tommy Larsson på Scandic Lugnet i Falun.
- Det dokument du visar här är en liten del av flera delar, säger Larsson.
Trots upprepade frågor vill han inte svara på vilka fler delar än montörens arbetskostnad som ger ett rotavdrag som är två och en halv gånger så stort som den faktiska arbetskostnaden skulle medge.
"Hur ska jag förklara"
Kunden kan inte heller räkna med att få se montörsdokumentet som visar den faktiska arbetskostnaden.
- Det förstår du precis som jag att vi har företagsinterna... ehh, hur ska jag förklara det då? Alltså. Jag kan omöjligen skicka ut alla dokument till vår kund över det som ingår i Mockfjärds interna del, säger Larsson.
I avtalet med kunden framgår tydligt att det är kunden som får ta den ekonomiska smällen om skatteverket nekar eller kräver tillbaka rotavdrag.
- Skulle det visa sig att det varit felaktigt då går vi in och tar det, lovar Larsson.
Larsson uppger att 29-30 procent av Mockfjärdsfönsters omsättning på drygt 500 miljoner kronor per år kommer från rotgrundande delen. Det motsvarar cirka 150 miljoner och eftersom rotavdraget ligger på 50 procent betyder det att skatteverket betalar ut 75 miljoner per år.
"Öppna för förändringar"
Efter intervjun frågar Tommy Larsson upprepade gånger hur Expressen kommit över de interna dokumenten.
- Det är väl jätteintressant att veta hur du kommer över källmaterial. Är det en konstig fråga?
I ett mejl en vecka efter intervjun skriver Tommy Larsson till Expressen:
"Vi följer de riktlinjer som ges och inget annat. Vi är öppna för förändringar och ingen är gladare än vi om det kom en lagtext om hur ROT bör tillämpas. Vi har från starten av ROT till denna dag verka för att ROT skall användas på ett korrekt och ärligt sätt. Vi välkomnar exempelvis en schablon på en fast kostnad för vad det kostar att installera ett fönster, en dörr, ett tak eller värmepump osv osv. Detta eller liknande för att det skall vara lika för alla. Men detta måsta komma från skatteverket."