Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vaxholmsbåt fick motorhaveri

M/S Saxaren.
Foto: Wikipedia/Ankara

Waxholmsbolagets fartyg M/S Saxaren fick vid 17-tiden motorhaveri i närheten av Boda brygga och har bogserats in till land av ett annat fartyg.

Saxaren var på väg från Strömkajen i Stockholm till Husarö när hon fick motorproblem i närheten av Boda brygga strax efter klockan 17 på måndagen. 

– När man fick problem med motorn anropade man ett fartyg som låg i Boda. Det fartyget åkte ut direkt och bogserade Saxaren, säger Henrik Palmér, presstalesperson vid trafikförvaltningen i Region Stockholm.

Enligt Henrik Palmér var det ett tiotal passagerare ombord när haveriet inträffade.

– Planen nu är att undersöka och se om man kan få i gång motorn igen. Får man inte det så har man ett alternativt fartyg som får hjälpa passagerarna längre ut i skärgården.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.