Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Väskkaos på SAS – just nu många julklappar på drift

Di TV ger dig de bästa analyserna och hetaste aktietipsen.
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Det råder väskkaos på SAS.

Hundratals väskor – och därmed väldigt många julklappar – är just nu på drift.

– Vi gör allt för att de ska komma tillrätta, säger Anna Sandell på SAS Communications.

Det är Aftonbladet som var först med att rapportera om SAS väskkaos.

Tidningen har pratat med en passagerare som flugit till Norge för att fira jul. 

På lördagsmorgonen reste hon från Göteborg till Stockholm för att sedan ta sig vidare Bergen.

Efter att SAS-flyget landat i Norge och passagerarna stod och väntade på sina väskor kom det tuffa beskedet till flera av resenärerna – väskorna var helt enkelt inte med.

När Expressen pratar med SAS bekräftar bolaget att flera flygningar är drabbade. 

Man beklagar det inträffade och anger två skäl till julkaoset. Bland annat en försenad flight mellan Oslo och Köpenhamn under fredagen.

SAS: ”Den mest reseintensiva dagen”

– Fredagen innebar den mest reseintensiva dagen på året, både på norska Gardermoen och på Arlanda. Det innebär att vi hanterar mängder av väskor. Då måste man fatta ett beslut. Ska man låta planet gå sent och rucka resten av trafikprogrammet eller bestämmer man sig för att få i väg passagerarna och sedan skicka efter bagaget, säger Anna Sandell på SAS Communications.

SAS råkade dessutom ut för ett systemfel under fredagen.

– Systemet vi använder i bagagehanteringen hade ett systemfel i Australien. Det gjorde att vi fick använda ett annat system. Detta gjorde att problem uppstod i Norge och Sverige, förklarar Anna Sandell vidare.

Hon säger också att bolaget arbetar intensivt för att alla drabbade kunder ska få sina väskor. Och därmed ska många kunna glädjas åt sina julklappar.

– Vi har några dagar på oss, och vi gör allt vad vi kan. Problemet är nu åtgärdat, men tyvärr är det ett antal passagerare inte fått med sina väskor.

Dagens toppnyheter – DiTV

Dagens tre största ekonomiska nyheter.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.