Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Vart är Moderaterna på väg?

Expressens politikredaktion gör podden Politikrummet. Från vänster: Filippa Rogvall, Viktor Barth-Kron, Helena Gissén och Tomas Nordenskiöld. Nytt avsnitt varje tisdag.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON
Moderaternas partiledare Ulf Kristersson.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON

Om inte Moderaterna vinner valet den här gången - när ska de då vinna?

Det är huvudfrågan i nya avsnittet av Expressens podd Politikrummet.

Till helgen väntar Moderaternas partistämma och i Politikrummet, Expressens podd om svensk politik, tar Viktor Barth-Kron, Helena Gissén och Tomas Nordenskiöld tempen på Ulf Kristerssons parti. 

Tomas konstaterar att i vilket medialt sammanhang moderatledaren än uppträder, blir det stort fokus på Moderaternas hållning till Sverigedemokraterna.

– Och det är ju något som kommer att förfölja M in i valrörelsen, säger han.

– Ett sätt att se på det, som jag hört vissa moderater själva vara inne på, är att det kanske är lika bra att ta det nu så folk är trötta på frågan när valrörelsen väl kommer, påpekar Viktor.

– Det Kristersson säger är ju att det är sakpolitik som gäller, att SD inte är M, de får ta ansvar för sitt parti, och han tar ansvar för sitt, säger Helena.

Att frågan ändå återkommer, menar Tomas, beror ju på att man faktiskt inte vet vad utfallet blir om SD och M ska enas politisk.

– Där är ju flera frågor obesvarade, säger han.

Hela diskussionen om Moderaternas nuvarande och kommande utmaningar hör du i avsnittet som heter ”Ångesten i Moderaterna”. Du hittar Politikrummet i de kanaler där du brukar lyssna på poddar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.