Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Varsel på Migrationsverket – 146 kan sparkas

146 medarbetare vid Migrationsverket riskerar att sägas upp på grund av arbetsbrist.
Foto: TT NYHETSBYRÅN

Migrationsverket fortsätter att minska antalet medarbetare efter en kraftigt expanderad verksamhet åren 2015–2016. Den här gången riskerar 146 medarbetare att sägas upp på grund av arbetsbrist när myndigheten varslar om fler uppsägningar.

Hur många jobb som försvinner i praktiken vet man inte än.

”Vem eller vilka som i slutändan blir uppsagda på grund av arbetsbrist är för tidigt att svara på. Naturlig personalomsättning, omplacering och även nya förutsättningar kan påverka hur många medarbetare som till sist behöver sluta”, säger Migrationsverkets Annette Bäcklund i ett pressmeddelande.

Fem län påverkas

Varslet kommer att påverka fem län och är störst i Stockholm där 94 personer kan sägas upp. De senaste två åren har omkring 3 400 personer lämnat myndigheten, varav runt 700 av dem blivit uppsagda.

LÄS MER: För dig med premium – allt det senaste inom:
Reportage & Granskning 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.