Varningskylten satt 900 meter innan bron men fungerade inte sen ett par månader tillbaka. Foto: Pontus StenbergVarningskylten satt 900 meter innan bron men fungerade inte sen ett par månader tillbaka. Foto: Pontus Stenberg

Varningskylten satt 900 meter innan bron men fungerade inte sen ett par månader tillbaka.

 Foto: Pontus Stenberg
Bandet Viola Beach dödsstörtade nedför motorvägsbron i Södertälje.Bandet Viola Beach dödsstörtade nedför motorvägsbron i Södertälje.
Bandet Viola Beach dödsstörtade nedför motorvägsbron i Södertälje.

Varningskylten vid bron fungerade inte

Publicerad

En varningsskylt som sitter uppsatt 900 meter innan motorvägsbron i Södertälje som Viola Beach dödsstörtade från fungerade inte, skriver LT.

Skylten ska ha tagits ur bruk för flera år sedan när bron breddades, men den sitter ännu kvar.

Trafikverket har tidigare berättat att man måste ta sig förbi ett rödljus och två bommar för att ta sig ut på lyftbron som det brittiska popbandet Viola beach dödskraschade från under natten mot lördagen.

Men en varningsskylt som sitter uppsatt 900 meter innan den motorvägsbro som fungerade inte, skriver LT.

Enligt tidningen är skylten som sitter uppsatt sned och ur funktion.

– Det stämmer. Den är utdragen så det är ett medvetet val, säger Joachim Jacobsson på Trafikverket till LT.

Han menar att skylten togs ur funktion för flera år sedan då vägen breddades och har glömts kvar på platsen.

Det ska finnas en likadan skylt som sitter uppsatt i motsatt riktning.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag