Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Varningen till Trump: ”Det kan bli slutet”

Donald Trump twittrade under helgen om att Mueller–utredningen aldrig skulle ha påbörjats. Foto: PABLO MARTINEZ MONSIVAIS / AP TT NYHETSBYRÅN

Donald Trump twittrade nyligen om att Mueller–utredningen aldrig skulle ha påbörjats. Trumps advokat John Dowd har dessutom bett om att få den nedlagd.

Som svar uttalade sig flera tunga republikaner under söndagen och varnade presidenten för att ens fundera på att sparka specialåklagaren.

Vita husets advokat Ty Cobb dementerar nu uppgifterna om att Mueller kommer att avskedas, skriver Reuters.

Donald Trump har twittrat mycket kritiskt om den sparkade FBI-chefen Andrew McCabe under helgen. Även den tidigare FBI-chefen James Comey och specialåklagaren Robert Mueller fick ta emot hårda angrepp i presidentens sociala medier. Trump skrev bland annat att Mueller-utredningen, som undersöker Rysslands inblandning i Trumps valkampanj under presidentvalet 2016, aldrig borde ha påbörjats.

Presidenten hävdar återigen att utredningen grundar sig på uppgifter betalade av Demokraterna och Hillary Clinton och avslutade med att kalla det för en ”HÄXJAKT”.

Trumps advokat John Dowd har gått ut i CNN och sagt att han vill se ett slut på Mueller-utredningen. 

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/975163071361683456

Trump varnas av republikaner

Kritiken från demokrater och republikaner lät inte vänta på sig. 

Under söndagen varnade republikanska South Carolina-senatorn Lindsey Graham presidenten om att han inte ens ska fundera på att sparka Mueller.

– Om han försöker göra det, då kommer det bli början till slutet på hans presidentskap, säger han till CNN. 

Även Jeff Flake, republikansk senator i Arizona, uppgav för CNN att han förväntar sig att kongressen slår tillbaka mot Trumps utspel.

 – När han går åt Mueller, då kommer vi vidta åtgärder, säger han.

 

LÄS OCKSÅ: Trumps drogkrig: Vill ge knarklangare dödsstraff

 

Vita huset dementerar att specialåklagare Robert Mueller (bilden kommer att avskedas.Foto: RICCARDO SAVI / POLARIS POLARIS IMAGES

 

Vita huset dementerar Muellers avsked

Vita huset dementerade under natten till måndag uppgifterna om att Mueller kan komma att avskedas.

– Som svar på mediespekulationer och relaterade frågor ställda till administrationen, bekräftar Vita huset ännu en gång att presidenten inte överväger eller diskuterar den särskilda åklagaren Robert Muellers avsked, säger Vita husets advokat Ty Cobb enligt Reuters.

Den sparkade vice FBI-chefen Andrew McCabe har tidigare varit föremål för Trumps kritik. McCabe, som fick sparken en dag före sin pensionering, är enligt uppgifter inblandad i ryssutredningen. Han ska enligt källor till CNN ha dokumenterat sina samtal med president Trump och dessa anteckningar ska nu vara i händerna på Mueller.

Donald Trump dementerar uppgifterna om anteckningarna på Twitter under söndagen. Han uppger att McCabe inte tog några anteckningar under de få tillfällen de träffades och att detsamma gäller för ”ljugande James Comey”.

”Kan vi kalla dem falska anteckningar?”, avslutar presidenten sitt inlägg.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/975346628113596417

 

LÄS OCKSÅ: Melania Trumps oväntade val – ska diskutera nätmobbning

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.