Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Varningen: Protesterna kan sprida viruset

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
Protester mot polisvåld i det svårt coronadrabbade Manhattan. Hälsoexperter varnar för att folksamlingarna kan sprida viruset.Foto: BRAULIO JATAR/SOPA IMAGES/SHUTTERSTOCK

Här är några av de viktigaste nyheter om coronaviruset i världen i dag.

Armenien:

Ännu en regeringschef har smittats av covid-19. Armeniens premiärminister Nikol Pashinyan meddelade via en video på Facebook att han testats positiv för coronaviruset. Även familjen har smittats.

Armenien har mer än 9 000 bekräftade fall av coronasmittan och 131 har avlidit. Landet såg sin största ökning av smittan i fredags med 460 nya fall, men regeringen har inte stängt ner landet. Däremot uppmanas till social distansering.

Armeniens premiärminister har smittats av covid-19.Foto: ALEXEI DRUZHININ / AP TT NYHETSBYRÅN

USA:

Omfattande protester har brutit i städer hela USA efter att George Floyd dödades av en polis i Minneapolis i förra veckan. Men coronaviruset härjar fortfarande i landet och oron växer nu att smittan ska få ny fart genom att spridas bland folksamlingarna. Doktor Theodor Long leder New Yorks smittspårning och uppmanar alla som deltagit i protesterna där att låta testa sig för coronaviruset. Även borgmästarna i Los Angeles och Atlanta har varnat för att viruset kan få ny spridning där.

Sammandrabbningar i Washington DC. Covid-19 gillar också närkontakten.Foto: JIM LO SCALZO / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Brasilien:

Även i Brasilien har protester utbrutit i storstäder som Sao Paolo och Rio de Janeiro. Men där handlar demonstranterna om landets president Jair Bolsonaro. Det har hållits protester både för och emot den brasilianska presidenten och i São Paolo avfyrade polisen tårgas för att skingra demonstranterna. Jair Bolsonaro har från början tonat ner hotet från viruset och deltog själv i en stödmanifestation i Brasília. Brasilien är det land i Sydamerika som drabbats hårdast av viruset. Landet har näst mest rapporterade fall av smittan i världen efter USA och över 29 000 har avlidit i sjukdomen.

Manifestation till stöd för Brasiliens president, Jair Bolsonaro. Motdemonstrationer har också hållits i helgen.Foto: JOEDSON ALVES / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Indien:

Bollywood öppnar igen. Den indiska filmindustrin har sitt centrum i Mumbai och de lokala myndigheterna har beslutat att produktion av filmer och tv-program kan köra igång igen efter att ha varit stängt under våren på grund av coronakrisen. En del restriktioner kvarstår, social distansering måste hållas och exempelvis kampscener och bröllopsscener är tills vidare förbjudna. Indiens filmindustri är världens största, med cirka 2 000 filmer och produktioner varje år.

Nu blir det film igen. Den indiska filmindustrin Bollywood ska åter börja producera filmer.Foto: AMAN SHARMA / AP

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.