Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Varning för kaos i t-banan i rusningen

Pendlingen kan bli svårare under tiden som SL rustar upp Söderströmsbroarna. Det är framför allt resande på gröna linjen som påverkas. Foto: EXPRESSEN / TT NYHETSBYRÅN
Pendeltågstationerna vid Stockholm City och Odenplan stängdes av i förra veckan på grund av en skenande rulltrappa. Odenplan har åter öppnat, medan Stockholm City fortsatt hålls stängd. Foto: JOHAN JEPPSSON / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ JOHAN JEPPSSON
Pendeltågsstationen Stockholm City var på måndagen fortfarande avstängd.Foto: FREDRIK SAMUELSON

Det kan bli smått kaos i tunnelbanetrafiken när rusningen inleds under måndagsmorgonen.

Orsaken: En stor upprustning som påverkar trafiken på den gröna linjen har precis dragit i gång.

– Hur vi än gör i dag så kan det bli mycket folk, säger Mattias Sjöström-Varg, presstalesperson vid SL. 

Tidigt på måndagsmorgonen inleds upprustningen av Söderströmsbron – något som kommer att påverka trafiken på den gröna tunnelbanelinjen mellan Slussen och T-centralen.

– Det här betyder, hur vi än gör, att det kan bli mycket folk i dag i trafiken, säger Mattias Sjöström-Varg, presstalesperson vid SL. 

 – Vi ber resenärerna att ta det lugnt. Restiden kan bli lite längre än vanligt, och lite fler byten.

Många byten för resenärerna

Vad innebär det här konkret?

– Om du exempelvis kommer med grön linje får du vid Slussen byta till röd linje. När du kommer till T-centralen, och ska vidare med grön linje, så får du byta igen. Det kan bli mycket byten för de resenärer som har den här vägen exempelvis till jobbet. Det är samtidigt viktigt att man håller sig uppdaterad via sl.se. Där finns all den här informationen.  

Varför görs upprustningen just nu?

– Vi upprustar nu för att kunna ha en robust trafik när semestrar och ledighet tar slut, och när antalet resenärer ökar markant igen. 

Håller på i 14 dagar

Upprustningen kommer att pågå i 14 dagar, fram till den 30 juli.

Vid sidan av upprustningen, meddelar SL att pendeltågsstationen Odenplan åter har öppnat efter rulltrappekaoset

– Bedömningen av Stockholm Odenplans rulltrappor är att de är säkra. Vi har demonterat, inspekterat och dokumenterat dem. Sedan har vi satt ihop och testkört dem. De visar inte på samma förslitningsskador som den havererade rulltrappan som finns i Stockholm City. 

Stationen Stockholm City hålls stängd även fortsättningsvis.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.