Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Modellen dog på semestern – nu hånas hon

En studie från 2018 har sammanställt alla dödsfall i selfieolyckor.
Madalyn Davis och hennes vänner hade precis lämnat en fest innan olyckan var framme.
Foto: SHUTTERSTOCK / Instagram
Foto: Shutterstock / Shutterstock

Den brittiska Instagramprofilen Madalyn Davis föll mot sin död i söndags när hon försökte ta en bild på en klippavsats, rapporterar BBC.

Nu rapporterar australiska medier att ytterligare en kvinna dog på samma plats förra året.

Samtidigt florerar hån mot Madalyn Davis på Instagram.

Madalyn Davis, 21, modell, make up-artist och skönhetsbloggare, hade 15 000 följare på Instagram och befann sig på en resa genom Thailand, Bali och Australien.

Men i söndags hittades 21-åringen död, enligt brittiska BBC.

Den unga brittiska turisten ska ha fallit mot sin död efter att ha försökt ta bilder och selfies på en populär klippavsats vid Diamond bay i Sydney, på Australiens sydöstra kust, skriver tv-kanalen på nätet.

Diamond bay.
Foto: Shutterstock / Shutterstock

Fyra timmar senare hittades kroppen i vattnet. 

– Strax innan 10:30 bärgades en kvinnokropp, uppskattningsvis i 20-årsåldern, från vattnet. Hon har än så länge inte blivit formellt identifierad och en utredning rörande omständigheterna kring hennes död pågår, säger en talesperson vid polisen till australiska News.com.au.

Samtidigt sörjs 21-åringen av familj, vänner och bekanta i sociala medier.

”Jag är fullständigt förkrossad. Jag hade planerat att åka ner till Sydney för att träffa dem. Jag hade aldrig kunnat tro att det här skulle hända. Hon var en så vacker själ”, skriver en manlig bekant i sociala medier.

”En så himla vacker själ. Du bara älskade att leva livet fullt ut, du var en av de snällaste och mest vackra människorna. Du kommer att saknas sååå mycket, du togs verkligen ifrån oss för tidigt”, skriver ytterligare en vän på Facebook.

Madalyn Davis hade 15 000 följare på Instagram.
Foto: SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK

Skrev på Instagram

Madalyn Davis rapporterade till och från under sin rundresa i Thailand, Bali och Australien. En resa som hon hade planerat och kämpat för under en längre tid. 

”Bara sex veckor kvar innan jag beger mig av på mina resor, och allt jag har arbetat för, gjort och gått igenom kommer att vara värt det”, skrev hon på Instagram den 30 september förra året.

Den 14 december skrev hon vidare:

”Jag kan inte fatta att jag har rest i en hel månad nu. Jag har inte tittat tillbaka på mitt gamla liv en enda gång (jag saknar mitt jobb dock) och är jätteförväntansfull för det som ligger framför mig”.

Hånas efter sin död

Det sista inlägget på Instagram publicerades tre dagar innan olyckan.

Efter dödsfallet har flera hånfulla kommentarer dykt upp, bland annat där Madalyn Davis kallas ”klantig” och ”självupptagen”, samt att hon ”får skylla sig själv”.

Nu svarar Madalyn Davis mamma på näthatet, enligt News.com.au.

”Min dotter var inte självupptagen, hon var en underbar, vacker människa som gjorde ett misstag. Hur kan ni skriva sådana saker? Hon har en lillasyster och bror som läser det här”, skriver mamman på Instagram.

https://www.instagram.com/p/B6BJkoYH-Ap/

Turister varnade varandra

Efter Madalyn Davis dödsfall har det framkommit att platsen är känd för att vara farlig.

Området beskrivs som en plats med ”fantastisk utsikt över dramatiska klippor”. En enkel googling visar att platsen är populär bland turister och tillresta när det gäller att ta selfies och bröllopsbilder.

Myndigheterna hade sedan tidigare begränsat åtkomsten till ett par delar av klippan och upprättat högre och säkrare staket.

”De har nu barrikaderat den bästa delen men du kan fortfarande ta vackra bilder från gångleden”, skriver en turist i en recension.

”Vi tog bilder innan bröllopet där MEN man måste vara väldigt försiktig. Var försiktig, det är inte den mest säkra platsen i världen”, skriver en annan.

Fångades på tv-bilder

På övervakningsbilder från platsen på söndagsmorgonen kan man se hur en grupp vänner, som tidigare lämnat en fest tillsammans, bestämmer sig för att hoppa över det staket som är tänkt att begränsa åtkomsten till klippans mer farliga delar.

Madalyn Davis ska då ha fallit över kanten och först fyra timmar senare lyckades man hitta hennes kropp.

Trots Madalyn Davis död, och trots flera varningar, sägs turister fortfarande klättra över staketet för att ta bilder och njuta av utsikten, rapporterar Daily Telegraph

Det är heller inte första gången som klippan drabbas av ett dödsfall, skriver australiska medier. I augusti 2019 dog en 27-årig kvinna efter att ha fallit 30 meter från en av avsatserna. Enligt polisen tros kvinnan ha befunnit sig på platsen för att ta bilder, varpå olyckan var framme, precis som i fallet med Madalyn Davis, skriver News.com.au. 

”Selfiekulturen är skadlig”

Beteendeterapeuten Patrik Wincent förklarar konsekvenserna av vår självupptagenhet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.