Stjärnan har dömts för snatteri och narkotikabrott. Nu får hon avtjäna sitt straff på Hinseberg.
Stjärnan har dömts för snatteri och narkotikabrott. Nu får hon avtjäna sitt straff på Hinseberg.

Världsstjärnan dömd för narkotikabrott och snatteri

Publicerad
Uppdaterad
ÖREBRO. En kvinnlig före detta världsartist har dömts för elva snatterier, våldsamt motstånd och narkotikabrott.
Nu spärras hon in på kvinnofängelset Hinseberg utanför Örebro.
Hovrätten fastställde på måndagen tingsrättens dom mot stjärnan som har haft stora framgångar internationellt. Hon får nu tillbringa två månader bakom lås och bom.
Den före detta artisten har haft svåra drogproblem de senaste åren och har stundtals varit hemlös.
35-åringen har tidigare dömts till fängelse för en rad olika brott.
Den här gången gäller det elva snatterier av bland annat kläder, väskor, smink och solglasögon.

Stal på apotek

Hon döms också för våldsamt motstånd sedan en civilklädd polis ertappat ex-stjärnan när hon snattade på ett apotek.
På Hinseberg i Frövi utanför Örebro sitter Sveriges tyngst belastade kriminella kvinnor tillsammans med bland annat krigsförbrytaren Biljana Plavsic, tidigare president i den serbiska delen av Bosnien.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


öda

Till Expressens startsida

Mest läst i dag