Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Världens starkaste björn fyller 40

I dag fyller Bamse 40 år.
Grattis Bamse!
I dag fyller världens starkaste björn 40.
- Jag tror att Bamse själv skulle fira genom att bjuda alla sina vänner på en stor gräddtårta, säger Lisbeth Wremby, chefredaktör för tidningen Bamse.
Den 29 oktober 1966 publicerades den första historien om Bamse och hans vänner i veckotidningen Allers. Sedan dess har det bara rullat på för Rune Andréassons björn som blir stark av farmors dunderhonung.

Ny bok

Skalman, Lille Skutt, Vargen, och alla andra Bamses vänner har blivit både tv-kändisar och fått stå modell för produkter och leksaker. - Bamse har blivit världens starkaste björn för flera generationer barn, säger Lisbeth Wremby. 40-årsjubileet till ära kommer Egmont Kärnan, som numera ger ut serietidningen, att ge ut en speciellt framtagen bok. Boken finns bara i begränsad upplaga och släpptes i dagarna. - Boken innehåller bland annat de första stripparna som Rune gjorde, bilder som aldrig publicerats tidigare och artiklar som beskriver Bamse ur ett historiskt perspektiv, säger Lisbeth Wremby.

Långfilm

Och Bamse kommer antagligen få fler anledningar att fira framöver. En påkostad långfilm, avsedd för bio, är planerad och beräknas vara klar om ett par år. - Det är mycket kvar som ska göras. Att det blir en långfilm är klart, frågan är bara när, säger Lisbeth Wremby.

"Bamse är bäst nu"

I dag ges Bamse-tidningen ut 18 gånger per år och skickas varje gång ut till 90 000 prenumeranter i hela Norden. - Upplagemässigt hade Bamse sin guldålder på 80-talet, men innehållsmässigt tycker jag att Bamse är bäst nu, säger Lisbeth Wremby.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!