Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Världens längsta hund Giant George är död

Jätten George, som mätte 110 centimeter från tass till skuldra och hela 215 centimeter från nos till svans, blev känd via framträdanden i flera stora amerikanska tv-shower och finns med i Guinness rekordbok som världens längsta hund.Foto: Jacob Chinn

Världen har förlorat en jätte.

Giant George, som har titeln Världens längsta hund i Guinness rekordbok, har avlidit. Han blev sju år, rapporterar ABC News.

Giant Georges husse och matte, David och Christine Nasser, publicerade dödsbudet på den stora Grand Danois-hundens egen hemsida.

– Det är med tunga hjärtan vi berättar att Giant George dog torsdag 17 oktober 2013, skriver de.

Jätten George, som mätte 110 centimeter från tass till skuldra och hela 215 centimeter från nos till svans, blev känd via framträdanden i flera stora amerikanska tv-shower och finns med i Guinness rekordbok som världens längsta hund, skriver ABC News.

Men jätten var inte någon tuff hund. Enligt den egna hemsidan var han lekfull, rädd för vatten, rädd för hundar hälften så stora som han och framför allt rädd för att vara ensam.

Ägarna har använt Georges kändisskap för att sälja saker med hans bild på, och har donerat inkomsterna till djurorganisationer. Bland annat donerade de pengar till ett djurhem som byggdes upp efter tsunamikatastrofen i Japan 2011.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.